Szentté avathatnak egy 15 évesen meghalt fiút - Ilyen csodákat tulajdonítanak neki

Carlo Acutis lehetne az első Y generációs szent.

Carlo Acutis
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Második csodát tulajdonított Ferenc pápa egy 15 évesen, leukémiában meghalt fiúnak, így ő lehet a katolikus egyház legfiatalabb szentje.

Carlo Acutis

Carlo Acutis 1991. május 3-án született Londonban. A család nem sokkal a fiú születése után Milánóba költözött. Bár a szülők katolikusok voltak, a vallás nem játszott meghatározó szerepet a mindennapjaikban. Carlo Acutis ezzel szemben egészen kis korától kezdve mélyen hívő volt.

A fiú nagyon szerette a számítástechnikát, és már gyerekkorában megtanult programozni. Ezt a tudást többek között arra használta, hogy népszerűsítse a vallást: elkészítette például egy milánói plébánia weboldalát, és létrehozott egy honlapot is, ahol dokumentálta a világ eucharisztikus csodáit és a katolikus egyház által jóváhagyott Mária-jelenéseket. 

GettyImages-1282864462
Fotó: Vatican Pool / Getty Images Hungary

2006-ban leukémiát diagnosztizáltak a 15 éves fiúnál, és még abban az évben meghalt. Carlo kultusza a halála után gyorsan terjedni kezdett. Ekkoriban váltak ismertté a fiú közbenjárásának tulajdonított, megmagyarázhatatlan csodák is: egy rákkal küzdő nőnek, aki részt vett a temetésen, néhány nappal később eltűnt a daganata, egy másik résztvevő meddő nőnek pedig kilenc hónappal a temetés után gyermeke született, számolt be a Telex a Reuters cikke alapján. 

Carlo Acutist 2020-ban boldoggá avatták, miután több csodát is neki tulajdonítottak. Csütörtökön pedig Ferenc pápa kijelentette, hogy a fiúnak posztumusz egy újabb csodát is tulajdonítanak, ami azt jelenti, hogy jogosulttá vált a szentté avatásra. A Vatikán azt azonban még nem közölte, hogy ez mikor történhet meg.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Fontos értesítést küld a Facebook minden magyarnak - Nem mindegy, hogy hová kattintasz!

A te adataid is fel akarja használni a Meta.

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük