Már 850 ezren voltak kíváncsiak ByeAlex klipjére a Youtube-on

Kik előzik meg?

Nézd meg, kik vezetik a videós toplistát itthon!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tél legnézettebb online magyar zenei videóit rangsoroló Artisjus YouTube-toplistáját ismét Majka vezeti, aki Belehalok című nótájával egy teljes esztendőn át minden évszakban az internetezők kedvence volt.

Megjelentek azonban a trónkövetelők: Radics Gigi és Caramel novemberben debütáló klipjeire három hónap alatt, ByAlex februárban feltöltött videójára mindössze három hét alatt kattintottak körülbelül 850 ezerszer a magyarok.

Majka, Gigi és Caramel

Közel 2,7 milliószor voltak kíváncsiak a magyar internetezők a téli hónapokban Majka & Curtis & BLR Belehalok című dalára. Ezzel a trió egyhuzamban negyedszer vezeti az Artisjus YouTube Toplistáját.

Az érdeklődés azonban már csökkent, az élen lévő videó ugyanis most először produkált 3 millió alatti megtekintésszámot három hónap alatt - a Belehalok 2012-ben, a legerősebb negyedévében 7 millió fölötti nézettséget ért el.

A rádiós listák és televíziós produkciók kedvencei az interneten is favoritok voltak az elmúlt hónapokban. A Megasztár-győztes Radics Gigi Amerikában forgatott videoklipje lett a téli szezon trónkövetelője: a Vadonatúj érzésre 1,3 milliószor, a dal magyar és angol nyelvű verziójára - Daydream - együttesen több mint 1,8 milliószor volt kíváncsi a hazai internetező közönség.

Caramel novemberben debütált Jelenés című dala pedig több mint 900 ezres megtekintéssel a téli szezon bronzérmes online magyar zenei videója lett.

ByeAlex is feltűnt

Üstökösként robbant be a hazai zenei életbe ByeAlex, az Eurovíziós Dalfesztivál magyar döntőjének sokakat megosztó győztese, aki mindössze három hét alatt produkált hasonló nézettséget: a Kedvesem című dalt február 9-én töltötték fel a legnépszerűbb hazai videómegosztó oldalra. Ha az érdeklődés nem csökken, könnyen előfordulhat, hogy a következő toplistán már őt látod majd az élen.

Az átlagos internethasználó szívesen hallgat meg egymás után több dalt ugyanattól az előadótól - és ebben a videómegosztó felülete is segíti őt az ajánlott videókkal. Majka és Mr. Busta négy felvételben érintett, Curtis, Kasza Tibi és a Punnany Massif háromban, BLR és Radics Gigi pedig két-két dallal szerepel a legnézettebb 30-as listán - utóbbi ugyanazon dal magyar, illetve angol verziójával.

Paródiák

A 2012-13-as téli szezontól az Artisjus YouTube-toplistája már csak eredeti zenei alkotásokat tartalmaz, ezért a tipikus YouTube-műfajnak számító paródiákat külön kategóriában rangsorolták. Az eddigi listákon is taroló Irigy Hónaljmirigy és Pamkutya mellé most egy újabb, szintén home video típusú felvételekkel jelentkező figura is bekerült: Pempi. A műfaj népszerűségét mutatja, hogy ha a top 10 zenei paródiát bekevernék az általános zenei listába, az első 20 hely felét ezek a produkciók foglalnák el.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az Artisjus YouTube-toplistájának 30 legnépszerűbb videóját három hónap alatt több mint 18,6 milliószor nézték meg. A zenei videók nem csak Magyarországon népszerűek. Az USA-ban a Nielsen kutatása már a tinik első számú zenei forrásaként emlegeti a YouTube-ot. Az oldal Magyarországra hangolt változatát egy éve indították el, az ennek nyomán megkötött megállapodások teszik lehetővé, hogy még több magyar videó, zene legyen az oldalon.

A lista negyedévente frissül, és az Artisjus által kiadott Dal+Szerző magazinban jelenik meg. 

Ezt is szeretjük