Melyik városban laksz? Ennyire biztonságos a környéked
Elkészült a bűnözési térkép, ami megmutatja, mely területeken történik a legtöbb bűncselekmény.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Költöznél? Autót vennél, vagy gyerekeidet engednéd egyedül iskolába menni ősztől?

Elkészült a térkép, ami megmutatja, Magyarország mely területein mekkora a bűnözés. Nézd meg, mennyire biztonságos lakóhelyed!

A Balaton fővárosa a legbűnösebb

Az Otthontérkép legújabb fejlesztése, a bűnözési térkép mindenki számára hasznos lehet, de főként azoknak javasolja a portál, akik ingatlant vennének. Az oldal a lakások szempontjából leginkább számító bűncselekménytípusokat gyűjtötte egy helyre.

Az összes magyarországi település közül Siófok toronymagasan vezet az ezer főre jutó bűncselekmények számában. A Balaton partján fekvő városban ezer főre 78,5 bűncselekmény jutott a vizsgált időszakban. Ez a szám azért is megdöbbentő, mert a második helyezett Szolnokhoz képest ez kétszer annyi bűncselekményt jelent.

Nem lehet véletlen Siófok lesújtó statisztikája, hiszen itt nyaranta alaposan felduzzad a lakosság száma, és a turizmushoz kötődő bűncselekmények húzzák felfelé a rátát.

Budapest belső kerületei a legfertőzöttebbek

Ha azonban Budapestet vizsgáljuk kerületi bontásban, egészen másként tekintünk a fenti adatokra. A VI. kerületben közel 190 bűncselekmény jut ezer főre, de a siófoki fertőzöttséget az V., a VIII. és a IX. kerület is túlszárnyalja.

A hírhedten magas arányú bűnözési rátával bíró kelet-magyarországi települések közül Eger a harmadik, Miskolc az ötödik, Nyíregyháza pedig csak a középmezőnyben foglal helyet. Debrecen sem tér el sokkal az átlagtól, az ország második legnépesebb településén 22,6 bűneset esik ezer főre.

Piliscsaba a legbiztonságosabb

A bűnözéstől legkevésbé sújtott települések listáját Piliscsaba vezeti, ott mindössze 8,5 bűneset jut ezer főre. A nagyobb lakosságszámmal bíró városok közül Sopronban és Veszprémben regisztráltak alacsony számú bűnesetet.

A fővárosban meglepően jól szerepelnek a külső pesti kerületek, a XVI. kerületben mindössze 17,2 eset jut ezer lakosra vetítve.

A lakásbetörések száma külön fontos információ lehet azoknak, akik most költöznének. Ebből a szempontból a vidéki városok közül a leginkább fertőzött Szigetszentmiklós és Szentendre, a legkevesebb ilyen típusú bűncselekményt Budakeszin és Solymáron követik el.

Az adatok a rendőrség hivatalos statisztikáin alapulnak, és 2013 márciusa és 2014 februárja között vizsgálták a településeket, kerületeket.

Ide kattintva böngészhetsz az adatokat tartalmazó térképen.

Itt a legeladósodottabb városok listája. Nézd meg, ebben ki vezet!

Ezt is szeretjük