Valentin-napon korlátlanul utazhatsz Budapesten 150 forintért: csak ennyit kell tenned

Már meg lehet vásárolni a speciális jegyet.

GettyImages-675233918
beauty and style
Top olvasott cikkek

Február 14-én egyéves lesz a BudapestGO app, több mint 2,2 millióan töltöttek le az elmúlt egy évben és már egymillió ügyfél használja rendszeresen.

Az évforduló alkalmából és Budapest születésnapjára is utalva február 14-re 150 forintos napijegy váltható az alkalmazásban. Egy fejlesztésnek köszönhetően ráadásul hamarosan jön az azonnali jegyérvényesítés.

BudapestGO szüliNAPIjegy

A 150 forintos BudapestGO szüliNAPIjegyet február 10-étől február 14-éig lehet megvásárolni a BudapestGO-ban és a többi, mobiljegyet árusító appban.

A jegyet kizárólag február 14-én használható 00:00-tól 23:59-ig. Az ünnepi jegy a napijegyhez hasonlóan 24 órán belül korlátlan átszállásra alkalmas, az elkezdett utazást a megadott időintervallumon túl is be lehet fejezni, írja a BKK a hivatalos oldalán.

  • A szüliNAPIjegy ára 150 forint.
  • A szüliNAPIjegy kizárólag 2023. 02. 14-én 00:00 órától 23:59 óráig érvényes és felhasználható.
  • A szüliNAPIjegy a Budapest 24 órás jegyhez hasonló, azzal az eltéréssel, hogy a kezdő- és végérvényessége fix, nem választható meg tetszőlegesen.
  • 2023. február 14-én, napközbeni vásárlás esetén a vásárlás időpontjától számított 2 perc késleltetéssel válik aktívvá, és aznap 23:59-ig érvényes.
  • Az érvényességi időn belül megkezdett utazás az éppen igénybe vett járművön akkor is befejezhető, ha a jegy időbeli érvényessége közben lejár.
  • A megvásárolt szüliNAPIjegy nem visszaváltható.
GettyImages-1440920422
Fotó: Francesco Carta fotografo / Getty Images Hungary

A BKK jegyértékesítésében már több mint 20 százalék a digitális jegyekből származó bevétel aránya, amelynek kétharmadát a BudapestGO-ban történt vásárlások jelentik.

A BKK folyamatosan bővíti az alkalmazás kényelmi funkcióit, ennek köszönhető, hogy az app sikere a felhasználóbarát működésben rejlik. Segítségével Budapest mellett a teljes agglomerációban tervezhetők utazások, hiszen az applikáció lehetőséget nyújt a MÁV-START elővárosi vonatjainak, a MÁV-HÉV járműveinek és a Volánbusz agglomerációban közlekedő járatainak valós idejű követésére.

Nemcsak a budapesti járatokra, hanem a távolsági buszokra és csaknem minden nagyobb magyarországi város helyi közösségi közlekedési eszközére is lehet helyi vagy helyközi jegyet, bérletet váltani az alkalmazásban. Emellett számos egyedi funkciót kínál a szolgáltatás: egyebek mellett automatikus bérletmegújítást, járműről való tervezést, testre szabható értesítéseket például kedvenc járatainkról.

A cikk az ajánló után folytatódik

Jön az azonnali jegyérvényesítés

Márciusban újabb mérföldkőhöz érkezik a BudapestGO. A mobiltelefonos fizetés során is használt NFC-technológiának köszönhetően négy lépéssel kevesebb és 10 másodperccel rövidebb lesz a jegyérvényesítés és a bérletbeolvasás.

- Az elmúlt évben folyamatosan kerestük a kényelmi lehetőségeket a jegyérvényesítés területén, hogy ügyfeleink számára a lehető leggyorsabb, legkényelmesebb legyen a járművekre való felszállás a mobiljegy használatával. Márciusban bevezetünk egy olyan technológiát, amelynek segítségével a mobiljeggyel utazók számára tényleg csupán egyetlen mozdulat lesz a jegyérvényesítés vagy a bérletbeolvasás - jelentette be dr. Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója a közelgő születésnap alkalmából.

Az azonnali jegyérvényesítésre és bérletbeolvasásra március elejétől a metró területén lesz először lehetőség. Tavasszal - az időjárás függvényében - a BKK folyamatosan bővíti azon járművek körét, amelyek rendelkezni fognak a technológiával. Terveik szerint májusra minden járművön lehetőség lesz az azonnali jegyérvényesítésre, bérletbeolvasásra. A szolgáltatás tavasztól egyelőre csak a BudapestGO-ban lesz elérhető.

Gyönyörű üzenetet rejtenek a Deák téri metróállomás csempéi: te tudod, mi olvasható ki belőlük?

Átadták a felújított Deák téri metróállomást, de a betűcsempék megmaradtak.

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük