Selymesen sima, puha bőr borotválás után: így szabadulj meg a szőrbenövésektől

Kellemetlen, amikor borotválás után sok-sok szőrszál a helyén marad.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A selymesen simának tűnő láb összképét könnyedén elronthatja, ha csúnya szőrbenövések tarkítják a futóműveidet: ilyenkor úgy tűnik, mintha köszönőviszonyban sem lennél a borotvával.

Márpedig a melegben nagyon kellemetlen csak azért hosszú nadrágot húzni, mert nem tökéletes a bőröd, szóval itt az idő, hogy leszámolj a benőtt szőrszálakkal!

Előzd meg!

A borotválás nemcsak arról szól, hogy a pengét végighúzod a bőrödön. Előkészületet igényel a művelet annak érdekében, hogy a lehető legszebb hatást érd el, ami azt jelenti, hogy szőrtelenítés előtt meg kell tisztítani a kezelendő felületet az elhalt hámsejtektől.

Testradír segítségével dörzsöld át a bőrödet - ha nincs otthon, akkor egy marék cukor is megteszi -, hogy a felső hámréteg valóban megtisztuljon.

Majd, ha ezt leöblítetted, akkor a vizes felületre vidd fel a borotvahabot vagy gélt, és csak ezután kezdj neki a borotválásnak. Meglátod, így még a penge is sokkal simábban csúszik majd a bőrödön.

Tisztaság a lelke mindennek

Nagyon gyakori, hogy amiatt alakul ki szőrbenövés, mert piszkos eszközzel dolgozol. A már korábban használt borotvát mindig le kell mosni, mielőtt megint bevetnéd a szőrszálakkal való harcban, ugyanis a baktériumtól nyüzsgő felületnek csúnya vége lehet a bőrödre nézve.

A kórokozók borotválás közben könnyedén a bőröd alá juthatnak, ezzel szőrtüszőgyulladást okozva, mely akár csúnyán fel is dagadhat, és fájdalmasan égő érzéssel is párosulhat. Ezért a legjobb, ha egy szeszes vattapamaccsal végigtörlöd a borotvát, mielőtt nekifognál a műveletnek, erre a célra például kiváló lehet néhány csepp édesapád arcszeszéből is, így ugyanis fertőtleníted a szőröző szerszámot.

Ha már megtörtént a baj

Abban az esetben, ha a szőrszálak benőttek a bőröd alá, nem tehetsz mást, mint azt, hogy felpuhítod a hámréteget. Ezt a legkönnyebben egy forró fürdővel teheted meg, de legalább ennyire hasznos az is, ha meleg kamillateába mártott ronggyal áttörölgeted a lábadat, hónaljadat vagy intim testtájékodat.

A kamilla azért is praktikus, mert egyúttal meg is nyugtatja a bőrödet, így kevésbé viseli majd meg a borotválás. Ha viszont azt látod, hogy a benőtt szőrszálak már be is gyulladtak, akkor lehetőleg napold el a borotválást egészen addig, míg megszűnik a gyulladás, ugyanis nagyon sokat árthatsz vele, ha ilyen állapotban aláveted a borotva kezelésének.

Te borotvát vagy gyantát használsz szívesebben?

Ezt is szeretjük