4 kitűnő bor nyárestékre, 1500 forint alatt
Ízesek, illatosak, kitűnő kellékei egy mosolygós nyáresti beszélgetésnek, nem utolsósorban pedig olcsók. Íme, 4 bor, amit a pénztárcád sem fog bánni!

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Gyorsabban nő, és erősebb lesz a hajad, ha odafigyelsz erre: 6 egyszerű tipp a dúsabb frizuráért »

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

Álomszép esküvői ruhák 2019-re: vad tájak inspirálták a magyar tervezőt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Palota Rubin 2003 - Palota Borház

12 hónapig érlelődött 220 literes új francia tölgyfahordóban. Illata gyümölcsös, főleg málna- és szederjegyekkel.

Szájban az érés jelenlegi fázisának megfelelően gazdag gyümölcsösséget mutat. A korlátozott tanninérzet mellett kitűnő egyensúly élvezhető.

Csúcsát 2009-ben éri el. Ezt a Dél-Balaton lankáin szüretelt Cabernet sauvignont a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsának külön engedélye alapján a Palota Borház történelmi Rákóczi pincéjének hűvösében érlelték.
Fogyasztását 16°C-on vörös húsokhoz, valamint vadételekhez ajánljuk kísérőnek.

A pincészetről

A Tokaji Borvidék egyik legismertebb és legjelentősebb településén, Tállyán található Palota Borház 28 hektáros szőlőbirtokának legértékesebb termőterülete a tállyai Palota-dűlőben húzódik, amely a világ legelső dűlő-besorolása, az 1772-es tokaj-hegyaljai felmérés szerint első osztályba sorolt terület. Boraikat kiváló minőségű szőlőből készítik, tölgyfahordóban érlelik és tárolják.

Etyeki Pinot Noir Rosé 2007 - Kattra Pincészet

Félszáraz rosébor. Intenzív szamóca-, málna- és csipkebogyó-illatú, érett, behízelgő, telt bor, kellemesen édeskés gyümölcsös, lekvárosságba hajló ízjegyekkel.

Kitűnő belépőbor olyanoknak, akik most ismerkednek a borok világával.
Remek bóléalapbor, de gyümölcssalátákhoz, puncsízesítésű süteményekhez is jó választás - 6-8°C-ra lehűtve.

A pincészetről

A Kattra Pincészet 1994-ben alakult családi vállalkozás. Kattra Imre és lánya, Ágnes különös gondot fordít a minőségi szőlőalapanyag előállítására, melyet a termés mennyiségének szabályozásával érnek el. Boraikat hűtött, irányított erjesztéssel állítják elő, a vörösboroknál alkalmazzák az új barrique-hordós érlelést. A 12 éves pincészet szőlőültetvényei az Etyeki-dombság területein helyezkednek el.

Egerszóláti Olaszrizling 2007 - Gál Lajos Pincészete

Az egykor híres, majd méltatlanul kezelt Egerszóláti Olaszrizling mai megfogalmazása, egy hagyomány újrateremtése, a pincészet emblematikus borának immár hetedik évjárata. A Pipis-, a Tagi- és a Tóbérc-dűlők öreg, valamint hét és három éves ültetvényeinek terméséből készült száraz fehérbor. Mind illatában, mind pedig ízében az érett szőlő jegyei, valamint az alma és az őszibarack ismerhető fel. Koncentrált, olajos hatású, szép egyensúlyú, finom bor kiváló savakkal.
Fogyasztását 12°C-on, baromfiból, sertésszűzből készült ételekhez, salátákhoz és önmagában, köszöntőborként ajánljuk.

A pincészetről

Dr. Gál Lajos - a családfő, aki főállásban az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsának titkára - mindig is rendelkezett saját tulajdonú szőlőterülettel, amelyet másodállásban művelt. Ezek termését sokáig más borászatoknak adta el hordós tételként. Az első évjárat, amely önálló címke alatt került piacra, az 1999-es volt 2001-ben. Azóta a birtok palackozott borainak száma dinamikusan nő. Hordóik mindegyike magyar tölgyből készült.

Il Primo Rosé 2007 - Jekl Flóra, Jekl Pincészet

A Pinot noir eleganciája a Kadarka izgalmas gyümölcsösségével párosulva fűszerezi a finom, minden porcikájában harmonikus, forró nyári naplementéket idéző, friss, ropogós cuvée-t. Furfangos bor, amely minden kóstolással más és más arcát fedi fel, újabbnál újabb élvezetekre csábítva a borkedvelőket. Könnyen fogyasztható, a mindennapok bora.

A pincészetről

Jekl Béla szőlész-borász szakember növényvédelmi szakmérnökként is tevékenykedik a borvidéken. A bort azonban az Il Primo család többi tagjával a családi vállalkozásukban tevékenykedő lánya, Jekl Flóra jegyzi.

Termő szőlőik a legjobb dűlőkben találhatóak - Jammertal, Ördögárok, Fekete-hegy -, ahol jelentős terméskorlátozással, integrált növényvédelmi technológiával állítják elő prémium boraikat.

Cikkünk a Magyar Borok Évkönyve 2009 című könyv alapján készült.

A Magyar Borok Évkönyve sorozat hét évvel ezelőtt indult útjára, és azóta minden év novemberében megjelentetik.
Árvay János neves borász szerint ahhoz, hogy koncentrált, szép legyen a bor, hét fürtöt kell hagyni a tőkén. Bizonyára igaz ez a könyvre is, mostanra ugyanis kiforrt igazi arca, idénre vált igazán ideálissá a képi és a szakmai tartalom egyensúlya. Nagy erénye, hogy érthetően mondja el, mi található a palackban, és frappáns leírásokkal mutatja be a borokat. Nagy szerepe van ebben a Komlósi Amina főszerkesztő által vezetett lelkes csapatnak, akik megkóstolták a borok jó részét, és pontozás nélkül minősítették azokat.

Kiadja a Bond Age Kft.
Ára 6900 forint.
Ezt is szeretjük