Bonnie és Clyde valódi története: a gyilkos páros sztorijában semmi romantikus nincs

Bonnie és Clyde bűnbandájukkal közel két évig tartották rettegésben az USA lakóit - romantikus pára fedi ma már a gyilkos páros legendáját.

bonnie és clyde nyitó
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bonnie Parker férjezett asszony volt, állítólag gyűrűjét sosem vette le - házastársa, Roy Thornton még azelőtt börtönbe került emberölésért, mielőtt a nő az egyébként börtönviselt Clyde Barrow-val megismerkedett volna. Később férjével egy sikertelen szökési kísérlet során egy börtönőr végzett.

Így a 19 éves Bonnie belevethette magát új kapcsolatába, ám a sorsfordító találkozás után az akkor 21 éves Clyde kétszer is rács mögé került. Egyszer Bonnie mentette ki egy becsempészett pisztoly segítségével, második alkalommal pedig édesanyja meggyőzte Texas kormányzóját a szabadlábra helyezéséről. A rablópárost szüleik végig támogatták.

Bonnie és Clyde kendőzetlen története

Való igaz, hogy eleinte ketten vágtak bele illegális ténykedéseikbe, később több taggal bővült a veszélyes Barrow-banda. Először Clyde gyerekkori barátja, Raymond Hamilton és testvére, Floyd csatlakozott, majd miután elkapták Raymondot 1932-ben, a 16 éves William David Jones texasi benzinkutas váltotta fel őket. Teljes létszámukat akkor érték el, amikor Clyde testvérét, Ivan "Buck" Barrow-t kiengedték börtönből, aki feleségével együtt szintén csatlakozott az immáron öt főre duzzadó bűnbandába. A többi ismert tag Ralph Fults, Joe Palmer volt, majd végül, amikor Bonnie és Clyde kiszabadítani mentek a börtönbe zárt Hamiltont, Henry Methvin a szöktetés előnyeit kihasználva szintén bandatag lett - igaz akkor már csak öt hónapjuk volt hátra. Történetük egyáltalán nem romantikus, sorozatos fegyveres rablásaik és gyilkosságaik 1932 és 1934 között, közel két éven át tartottak Amerika-szerte. Az FBI, vagyis a Szövetségi Nyomozóiroda elődszervezete szerint 13 emberrel végeztek - képeken a hírhedt bűnözőpáros.

(Képek forrása: Getty Images Hungary, Wikipedia)

Szókimondó beszélgetések Szily Nórával és vendégeivel.

Új videósorozatunkban Szily Nóra és beszélgetőpartnerei döntik le a tabukat. A 'Szókimondó' őszintén és egyenesen dolgoz fel olyan fontos témákat, amikről sokszor nem beszélünk nyíltan. Tabuk helyett mi a szókimondó beszélgetésekben hiszünk. Sorozatunkban kendőzetlen őszinteséggel beszél Pásztor Anna a szerelem múlandóságáról, Mérő Vera a bántalmazásról, Oroszlán Szonja pedig a fordulatos karrierváltásáról vall, de más fontos témákat is körbejárunk. Tanács Eszter a gyermektelen nők helyzetéről, Bajzáth Sándor a veszedelmes függőségekről, Singer Magdolna a gyászfeldolgozásról, míg Dr. Beke Dóra az elcsúszott szépségtrendekről beszél. 

Tartsatok velünk! 

Promóció

Ezt is szeretjük