Durván kiosztották a BKK-t a Facebookon: háborognak a kommentelők
A kínai miniszterelnök látogatása miatti forgalomváltozásokkal vannak gondok.

busz
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

November 26-tól 29-ig forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapest több pontján a kínai miniszterelnök látogatása és a Kína-Kelet-Közép-Európa csúcstalálkozó miatt. Több helyen lezárások nehezítik az autósok dolgát, és a tömegközlekedésben is jelentős változásokkal kell számolni. A pontos tervezetet a BKK honlapján közölték, illetve a Facebook-oldalt is frissítik, ám még így is akadtak olyan esetek, melyekről az előzetes tájékoztatás sem szólt.

A kommentelők teljesen felháborodtak, és nem is rejtették véka alá a véleményüket a helyzettel kapcsolatban. A legtöbb hozzászólás káoszról és a szükséges információk hiányáról szól - ez a helyzet jelenleg Budapesten.

Kifakadtak a kommentelők

"Kedves BKK - Budapesti Közlekedési Központ! Hasonló esetekben kifejezetten hasznos lenne, ha a lezárások _nem_ az adott nap reggel kerülnének ki a különböző utazástervező alkalmazásokba (pl: Google Maps). Köszönettel"

"Elképesztő, ami a belvárosban folyik. 'Nem szállít utasokat' feliratú buszok jönnek a Blahára, majd a Keletinél megállnak, végállomás, természetesen semmi tájékoztatás. A mi buszunkon sokan fent maradtak, a sofőr ordibált a mikrofonba, igen, szó szerint ordibált az utasoknak, hogy szálljanak le. Tájékoztatás semmi. Tömegek várakoznak a Keletinél buszra, senki sem tudja, mi van... Bravó BKK, ezért jár a taps meg a prémium!"

"A honlapon a 75-ös troliról reggel 7:20-kor csak annyi volt olvasható, hogy 'terelve', de hogy az, aki a Hősök terénél szállna fel, hova menjen, az nem volt ott. Iskolás gyerek és kísérője csak kapkodta a fejét és nézett értetlenül jobbra-balra, hogy most mivel menjen iskolába. Nem lehetne a facebookon kívül a bkk oldalán is tájékoztatni? Arról, hogy a mobilalkalmazáson is megjelenjenek aktuálisan az esetleges infók/terelések, már csak álmodni merek!"

"Köszönjük szépen a tájékoztatást! Mondjuk azt nem értem, hogy ha közlik, hogy 8 órától lezárás várható, akkor azt miért 7:20-kor kezdték el? Tudtuk, hogy ez lesz, meg is értjük, el is fogadjuk, de.... a 8 óra, az nem 7:20... szerintem!"

"Talán nem ártana a kimaradt érintett megállókba KIÍRNI hogy ne várjanak fölöslegesen azok az emberek akiknek nincs a zsebükben internetelérés (nyugdíjasok akik puskásnál fél órát vártak fölöslegesen a nem közlekedő trolira) vagy forgalomirányítókat kiküldeni akik elmondják az utasoknak hogy jutnak el máshogy az úti céljukhoz... az oké hogy nyomatjátok az alkalmazást meg hogy a bkk.hu-n minden fent van de nem minden utasnak van az utcáról közvetlen internetelérhetősége. Szervezettség 0..."

A cikk az ajánló után folytatódik

"Szeretném annyiban megvédeni a BKK-t, hogy ezt nem ők találták ki. De! A tájékoztatás az ő kötelességük. Időben!!! Nem aznap reggel, hanem jó előre, hogy mindenki meg tudja szervezni az útját. Nálam ismét egyesre vizsgázott."

"Zuglóból ma reggel két módon láttam kijutni embereket: gyalog, illetve gördeszkával. Jó ötlet volt a Thököly-re terelni a forgalmat, ami egyébként is be van állva reggelente. Így létrejött egy ingyenes, Bosnyák tértől az Erzsébet-hídig tartó parkoló."

Ezt is szeretjük