Fontos dologra figyelmeztet a rendőrség: mindenkit érint, aki utcára lép
A nyárias melegben is közlekedj biztonságosan.

forgalom
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A közlekedésbiztonság kockázataira hívja fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság. Az időjárás miatt gyengül az autósok koncentráció képessége, tompul a figyelme, több a koccanás, a baleset. A nyárias meleg megérkezett, ezért a szervezetnek nincs ideje megfelelően felkészülni az időjárás változásaira, hatásaira, aminek szerepe van a közlekedési balesetek bekövetkezésében.

A járművezetők mellett a gyalogosokra is jellemző a figyelmetlen, bágyadt közlekedés. Kevésbé néznek körül, mielőtt lelépnek az úttestre. A közlekedők körében a meleg hatása a reakcióidőben is jelentkezik. A reflexek tompulnak, a mozdulatok kapkodóvá válnak, ezáltal a hibalehetőségek száma is megnő.

A balesetek megelőzése érdekében legjobb a közlekedési szabályok betartása, azonban kiemelten fontos a megváltozott időjárási viszonyokhoz való alkalmazkodás is. Legyél türelmes, vezess kissé lassabban, tarts nagyobb követési távolságot! A napon álló gépkocsit indulás előtt szellőztesd ki, menet közben használj légkondicionálót, vagy gondoskodj a levegőcseréről, a friss levegő utánpótlásáról!

Ezt is szeretjük