8 bizarr dolog, amiket hírességek hagytak hátra haláluk után: utolsó lehelet, pénisz és ujjak is gyarapítják a sort

A hátrahagyott bizarr tárgyakat ereklyékként őrzik.

Bizarr relikviák
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Királyok, zenerszerzők, filozófusok és politikusok - a történelem híres figuráinak neve évszázadokkal a haláluk után sem halványul el, a köztudatban marad.

Tetteiken és alkotásaikon túl azonban sokan mást is hátrahagytak: tárgyakat, relikviákat, melyek olykor nem egyszerű tárgyi emlékek, hanem elgondolkodtató, olykor borzongató, máskor megdöbbentő, bizarr hagyatékok. Van, akinek egy testrészét őrzik időtlen idők óta, másnak a belső szervét vagy épp a halála utáni arcvonásait őrizték meg. A legkülönösebb relikvia kétség kívül egy tudós utolsó lehelete.

Képeken 8 bizarr relikvia

XIV. Lajos, Napóleon, Washington és Kennedy: nyolc olyan hírességet sorolunk, akiktől érdekes relikviák maradtak fenn.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Ezt is szeretjük