Beteg gyerekeket kérdezett az orvos az élet értelméről - Elgondolkodtató válaszokat adtak

Ha az önsajnálat legközelebb megkörnyékez, csak olvasd el újra ezt a cikket.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy olyan világban, ahol a panaszáradatnak nincs se vége, se hossza, és ahol divatosabb arra fókuszálni, amid nincs, mint megbecsülni, ami megadatott, jó kis ébresztőként szolgálhatnak az alábbi sorok. 

Dr. Alistair McAlpine orvosként tengeti mindennapjait a dél-afrikai Fokvárosban. A doktor palliatív kezelést ad kisgyerekeknek, melynek elsődleges célja sajnos már nem a gyógyítás, hanem a szenvedés csökkentése a beteg hátralévő életére. A kezelőorvos mostanra belefáradt, mennyi elégedetlen ember jön vele szembe nap mint nap a közösségi oldalakon, miközben fogalmuk sincs arról, hogy valójában mindenük megvan, ami a boldogsághoz kell. 

Beteg gyerekek az élet értelméről

Dr. McAlpine betegei többségükben négy és kilenc év közötti gyerekek, akikre még oly sok szép év várna, de, mint tudjuk, a sors nem mindig igazságos. És mégis, az ő rövidke életükbe könnyen lehet, hogy több öröm, boldogság és bölcsesség férkőzhet, mint másoknak nyolcvan év alatt. Pedig nem ismerik sem a televíziót, sem a Facebookot, de még csak videojátékokkal sem játszottak soha. Nem aggódnak a kinézetük miatt, vagy azon, hogy mások mit gondolnak róluk, egyszerűen csak őszinte hálát éreznek a szeretteikért, a játékért és úgy általában mindenért. 

A doktor feltette nekik a kérdést, hogy mitől érzik magukat boldognak, majd a Twitteren osztotta meg, mit válaszoltak neki a gyerekek. Ezek közül idézzük most fel a legmeghatóbbakat.

"Johnny nekem adta a fél szendvicsét. Ez kedves volt tőle."

"A nagyim mindig nagyon kedves hozzám. Mindig megnevettet."

"Szeretem, amikor a nővér bejön a szobámba. Ilyenkor a betegség kevésbé fájdalmas."

"Az igazi barátaimat nem is érdekelte, hogy kihullott a hajam."

"A nővérem ölelése a legszuperebb érzés a világon!"

"Apukám mindig vicces arcokat vág. Egyszerűen imádom!"

"Anya és apa a legjobbak!"

"Imádom magamhoz ölelni a játékmackóm!"

"Imádok strandolni! A homokvárépítés a kedvencem!"

"Ha jobban leszek, szeretnék olyan szuper detektív lenni, mint Sherlock Holmes!"

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A gyerekek útravalója az élethez

Légy kedves! Olvass és szeress többet! Szentelj időt a családodnak! Viccelődj, nevess, amennyit csak tudsz! Úszkálj a strandon! Öleld meg a kutyád és a barátod! Egyél annyi fagyit, amennyi csak beléd fér! Mert ezek a dolgok, amik igazán számítanak.

A legbátrabb kutyusok

Egyes kutyák igazi hősökké válnak az emberek szemében, és itt természetesen nemcsak a katonaságnál vagy a rendőrségnél szolgáló ebekre gondolunk, hanem a hétköznapi, átlagos kutyusokra is. Képeinket nézegetve megismerheted azokat az négylábúakat, akik valamilyen nemes és megható tettet hajtottak végre.

Ezt is szeretjük