Bencze Ilona titokzatos családi drámában
Ki a felelős a rokonok közül?
A Turay Ida Színház előadása egy rejtélyes gyilkosságról szól. A darabot nyolc kiváló színésznő játssza.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Nyolc nő című bűnügyi darab Robert Thomas korai alkotása, 1961-ben mutatták be először. François Ozon francia rendező 2001-ben az 1950-es évek melodramatikus hangulatát és a színházi előadások világát idézve vitte filmre, parádés szereposztásban. Kritikusok és nézők egyaránt rajongva fogadták az alkotást. A színpadra vitt történet azonban kicsit más, arról nem is beszélve, hogy a színház, az itt és most varázsával egészen mást tud nyújtani, mint a film.

Nyolc nő

Furmányos kis komédia a Nyolc nő. A hó elzárta a külvilágtól a hegyvidéki házat, ahol a karácsonyi készülődés közben holtan találják Marcelt. A házban lévő nyolc nő az áldozat anyja – Pásztor Erzsi –, felesége – Bencze Ilona –, húga, sógornője, két lánya és két háztartási alkalmazottja.

A gyilkos köztük van, de ki lehet az? Marcelt felesége csalta üzlettársával, egyik lánya terhes, a másik féktelen kamaszként krimikkel köti le energiáit. Anyósa kicsit alkoholfüggő, sógornője plátói szerelmet táplált a ház ura iránt. De azért Marcelt sem kell félteni. A szobalányt azért hozta házába, mert már öt éve titkos szeretője.

Szereposztás

  • Mamy, a nagymama - Pásztor Erzsi
  • Gaby, az anya - Bencze Ilona
  • Suzon, az idősebb lánya - Borbély Krisztina
  • Catherine, a fiatalabb lánya - Rárósi Anita
  • Augustine, Gaby nővére - Halász Aranka
  • Pierrette, a sógornő - Nyírő Bea
  • Chanel asszony, nevelőnő - Tóth Judit
  • Louise, szobalány - Keresztes Ildikó

A darab nemcsak e bonyodalmaktól fénylik, hanem attól a dramaturgiai leleménytől, hogy Marcelt egy pillanatra sem látjuk a színen, csak portréja díszeleg a nappali falán. Marad a nyolc nő. Ebbe egy férfi belepusztulhat. Marcel kimúlása sem akármilyen. A Turay Ida Színház előadását májusban két alkalommal láthatod a Soproni Petőfi Színházban.

Ezt is szeretjük