Mikor született a pasid?

Így engesztelheted ki, ha megbántottad

Veszekedés után a családi béke helyreállítása nem egyszerű. Pár apró trükkel könnyíthetsz a dolgodon.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tudd meg, melyik jegyben született a pasid, majd olvasd el a hozzá tartozó útmutatót!

A családi béke érdekében nem ért tisztában lenned vele, mivel békítheted ki egy kiadós veszekedés után.

Kos (III. 21 - IV. 20.)

Kedvesed nem az a típus, aki visszahúzódna, vagy hosszasan duzzogna, ha megsérted. Ő ilyenkor fellázad, és nála a vitatkozás a tányérok földhöz verésével, a szomszédok fellármázásával, ajtócsapkodással jár együtt. Megnyugtatni csakis úgy tudod, ha nem öntesz több olajat a tűzre. Ilyenkor jobban teszed, ha elcsendesedsz, és megvárod, míg elül a vihar. Mivel kedvesed amilyen gyorsan felmérgesedik, olyan hamar meg is nyugszik, később sem hánytorgat fel semmit.

Bika (IV. 21. - V. 20.)

Veszekedések alkalmával védekező pozíciót vesz fel, megmakacsolja magát, legfőbb fegyvere a hallgatás. Igazán veszélyessé akkor válik, ha továbbra is bosszantod, és végképp kifogy a béketűrésből. Amennyiben ki akarod engesztelni, inkább hagyd rá a dolgot, ha ugyanis bizonyos az igazában, napról napra gyűlik benne a düh. Csak akkor könnyebbül meg, ha azt látja, hogy engedsz neki, ilyenkor viszont nyomban kész a kibékülésre.

Ikrek (V. 21 - VI. 21.)

A legtöbb konfliktus abból adódhat közöttetek, hogy próbálod megnyirbálni a szabadságát, és korlátok közé szorítod őt. Ha megbántod, jéghidegen viselkedik, és igen határozott távolságot tart. Szeretnéd kiengesztelni? A legjobb, amit tehetsz, hogy logikusan átbeszéled vele a problémát és annak gyökerét, miközben nem feszegeted a dolog érzelmi vonatkozását. Fontos, hogy mindig a tárgyilagosság síkján maradj!

Rák (VI. 22 - VII. 22.)

Nincs könnyű dolgod a kedveseddel, mert nagyon haragtartó. Sokszor nyújtja be a számlát olyankor, amikor már egyáltalán nem számítasz rá. Az a taktikája, hogy kivárja a kellő időt, ha pedig már biztonságban érzed magad, újra előhozakodik a témával. Amennyiben békülni akarsz vele, segítened kell őt abban, hogy begyógyíthassa sebeit - ez nem kevés türelmet és megértést igényel. Fontos, hogy, ha valóban neki volt igaza, ne mulaszd el a bocsánatkérést sem.

Oroszlán (VII. 23 - VIII. 22.)

Logikus érveléssel nem nagyon lehet hatni rá, hiszen meggyőződése, hogy mindig és mindenben eleve neki van igaza. Ha ezt nem látod be, előfordulhat, hogy keményen megleckéztet. Makacs jelleméből adódik, hogy békülni is csak úgy tudsz vele, ha bocsánatot kérsz. Ilyenkor sértettsége azonnal alábbhagy, és megbocsátja az ellene elkövetett vétkeidet. Nem haragtartó, és a hosszan elhúzódó marakodások sem illenek életvidám mentalitásához.

Szűz (VIII. 23 - IX. 22.)

Nem szerencsés vitába bonyolódnod vele, mert logikai fegyverével általában szétzúzza ellenfele érveit. Ha békülni szeretnél kedveseddel, mindennél fontosabb, hogy higgadtan viselkedj, és ne hozakodj többet elő érzelmi alapú vádaskodással vagy egy bizonytalan érvvel. A közeledés mindenképpen csak akkor kezdődhet meg, ha tárgyilagosan megvitatod vele a kérdéses dolgokat, és közösen próbáltok valamilyen elfogadható megoldást találni.

Mérleg (IX. 23 - X. 22.)

Kedvesed nem éppen haragtartó típus, így nem lesz túl nehéz dolgod vele, ha valamilyen konfliktust követően szeretnéd kiengesztelni. Előfordulhat, hogy ő maga kezdeményezi a békülést, mivel a feszült légkörtől olyannyira szenved, hogy mindenképpen szükségét érzi a harmónia újbóli megteremtésének. Ha pedig te kérsz bocsánatot tőle, szinte kizárt, hogy nem fogadja el rögtön a békejobbot. Ráadásul általában a vitát sem hánytorgatja fel többször.

Skorpió (X. 23 - XI. 21.)

A veszekedés kedveseddel nem éppen habos torta - mint ahogy a békekötés sem. Lassan bocsát meg, és nehezen felejt - emiatt a lehető legrosszabb kombináció miatt a békülés meglehetősen időigényes vele. Csak akkor hajlandó rá, ha valamilyen látványos gesztussal jelzed behódolásodat. Ebbe a cselekedetbe azonban egy kevés büszkeséget is kell vegyítened, mert a feltétel nélküli alázat láttán kihuny benne minden irántad érzett tisztelet.

Nyilas (XI. 22 - XII. 21.)

Tűz jegyéből adódóan meglehetősen szenvedélyes vitapartner, aki a békülésre sem bólint rá túl gyorsan. Ha megbántottad, és szeretnéd őt kiengesztelni, bizony engedned kell akkor is, ha nem feltétlenül értesz egyet az álláspontjával. Ő ugyanis szentül hiszi, hogy 100%-ig igaza van, és ahhoz, hogy megbékéljen, éreznie kell, hogy ezt legalább részben elismered. A teljes fegyverszünethez azonban nélkülözhetetlen néhány simogatás is.

Bak (XII. 22 - I. 20.)

Legkönnyebben akkor sértődik meg, ha megbízhatatlansággal vádolod őt, de hasonlóképpen rosszul viseli azt is, ha szeszélyeskedsz vagy affektálsz vele. Amennyiben békülésre vágysz, elengedhetetlen, hogy tárgyilagosan, pontról pontra végigvegyétek a problémához vezető eseményeket, és belásd, hogy nem neked volt igazad. Ha ez megtörtént, még mindig sok időbe telik, míg végleg elfelejti sértettségét, és hajlandó megbocsátani.

Vízöntő (I. 21 - II. 19.)

Legkönnyebben azzal bosszanthatod fel, ha korlátozni próbálod, vagy életfelfogását morális alapon ítéled meg. Szeretnéd őt kiengesztelni? Nincs más dolgod, mint megértést tanúsítani kissé elvont elméletei iránt. Ezzel együtt fontos, hogy megadd neki a kellő szabadságot, és megfeledkezz a korlátozásról. Ha pedig hosszú távú békére vágysz, nem árt, ha közösen rögzítitek a játékszabályokat, hogy az esetleges ismétlődés ne fordulhasson elő.

Halak (II. 20 - III. 20.)

A konfliktus többnyire csak abban a helyzetben foglalkoztatja, amikor védekeznie kell ellene. Amint elmúlik a kellemetlen szituáció, nagyrészt elintézettnek tekinti a dolgot. Sokszor nincs is szükség a bocsánatkérésre, mert egyszerűen elillan a mérge. Ha azonban igazán vérig sértetted őt, mindenképpen valamilyen komoly gesztussal kell a kedvében járnod. Ez lehet például egy olyan közös program, amit te nem kimondottan kedvelsz, de tudod, hogy neki sokat jelent.

Cikkünk Hajo Banzhaf és Brigitte Theler Éppen te hiányzol belőlem című könyve alapján készült.

Ezt is szeretjük