Az 5 legromantikusabb lánykérés
Színházbérlés, álkiállítás szervezése, esernyős eljegyzés. Csak néhány a legbolondosabb lánykérési ötletek közül!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szerelemtől mámoros férfiak néha egészen őrült ötletekkel tudnak előállni a nagy kérdés feltevéséhez, és az sem ritka, hogy az előkészületek napokat vagy akár heteket vesznek igénybe.

Van, aki egy egész kiállítást képes szervezni emiatt, és van, aki Tom Cruise segítségét kéri. Íme, a legötletesebb lánykérések!

A lánykérés művészete

Az ipari épülettervező George-nak négy napjába és 24 munkaórájába került a megálmodott lánykérés előkészítése.
A művészlelkű férfi egy komplett álkiállítást rendezett be kedvesének, Sarának, melyet - jó mérnökhöz híven - előzetesen még 3D-s komputergrafikával is megtervezett. Ezek után habszivacsból kivágta a Hozzám jössz feleségül? angol megfelelőjének betűit és egy anagrammát - vagyis egy új, értelmes mondatot - alkotott belőlük. A betűket egy olyan ötletes installációban helyezte el, melyek csak bizonyos szögből nézve adták ki a nagy kérdést.

A kiállításra érkező Sarát egy felfogadott színész fogadta, aki az est folyamán a kiállító művészt hivatott alakítani. A szerencsés leányzó ezzel egy tökéletes színjáték közepébe csöppent, melynek valódi célját csak akkor sejtette meg, amikor megkérték, hogy olvassa össze a precízen beállított betűket.

Miközben Sara az írást silabizálta, George fél térdre ereszkedett, kezében a gyűrűvel. A művészeti alkotásnak is beillő lánykérés természetesen egy boldog igennel zárult.

Színpadias eljegyzés

Amikor a színházőrült Victoria barátnőivel aznap este elindult, hogy megnézze a Romantikusok című színdarabot, még nem sejtette, hogy egy nem mindennapi előadásban lesz része. A jegyeket kedvesétől, az ukrán iparmágnás Gennady Zaleskiytől kapta azzal a felkiáltással, hogy menjen csak el nélküle, csapjon egy csajos estét, és szórakozzon kedvére. A gyanútlan lány nem is sejtette, hogy az egész színházterem - beleértve a kamudarabot, a színészeket és a bérelt közönséget is - kedvese cseles lánykérésének kelléke. A színdarabban álarcosan maga Gennady is szerepelt, egy olyan férfit alakítva, aki épp szerelmet készül vallani szíve hölgyének. A történetnek ezen a pontján - Victoria legnagyobb meglepetésére - a főszereplő Gennady egyszer csak kiszólt a közönség felé, és felfedve arcát megkérte szerelme kezét.

Az előadás teljes közönsége be volt avatva

A szó szerint színpadiasra sikerült eljegyzés a hősszerelmes milliomosnak tízezer fontjába - vagyis körülbelül 2,9 millió forintjába - került, de a hőn áhított igen úgy tűnik, minden pénzt és fáradságot megért.

Lánykérés hacker módra

Nem fukarkodott az előkészületekre szánt idővel az ázsiai-amerikai, 26 éves Bernie Peng sem, aki - informatikushoz méltón - egy videojátékon keresztül kérte meg barátnője, Tammy Lee kezét. A szerelmes hackernek az az ötlete támadt ugyanis, hogy nagy titokban átprogramozza kedvese imádott, Bejeweled nevű videojátékát úgy, hogy az egy bizonyos szint elérése után kiírja a lány elé a képernyőre a nagy kérdést. A szorgos fiú egy hónapon át küzdött, hogy a program épp a megfelelő pillanatban, egy virtuális pink zafírgyűrű megszerzésénél érjen el Tammy lánykéréséhez. A szerencsés lány így aztán addig gyűjtögette gyanútlanul a virtuális köveket és ékszereket, míg egy valódi eljegyzési gyűrűbe nem botlott.

Bernie és Tammy egy videojáték közvetítésével lettek jegyesek

A történethez a boldog igenen kívül az is hozzátartozik, hogy a játék készítői, az amerikai PopCap csapata annyira megörült az eljegyzéses esetnek, hogy felajánlottak az ifjú párnak egy ingyenes repülőutat, amennyiben úgy döntenének, hogy Seattle-ben - a cég székhelyén - töltenék mézesheteiket.

Lánykérés Tom Cruise közreműködésével

Bármily hihetetlenül hangzik is, a filmsztárnak valóban benne volt a keze egy portugál pár eljegyzésében. Még 2004-ben történt, hogy Tom Cruise egyszer csak feltűnt az RTP portugál csatornán, és kiszólva a tévéből megkérte Sonját, hogy menjen hozzá Joao Martins operatőrhöz. A kerítő szerepét természetesen nem passzióból vállalta magára Cruise, hanem baráti szívességből, az említett operatőrrel ugyanis épp együtt dolgozott Az utolsó szamuráj című új filmje spanyolországi bemutatója kapcsán.

- Sonja, hozzá kell menned Joaóhoz. Kérlek, mondj neki igent. Itt sír nekem a kamera mögött - igyekezett Cruise meggyőzni a tévé előtt megdöbbenve ülő menyasszonyjelöltet.

Tom Cruise egyenes adásban játszotta el a kerítő szerepét

Mondanunk sem kell, hogy, ha az ember lányának személyesen Tom Cruise könyörög, hogy ugyan már mondjon igent fülig szerelmes barátjának, egyszerűen képtelenség nemet mondani! Sonja tehát igent mondott Joaónak, méghozzá telefonon, aki az adás alatt rögtön fel is hívta kedvesét. A csupaszív Cruise a sikeres lánykérést követően még viccelődött is egy sort a friss jegyespárral, hogy születendő gyermeküket köszönetképp nevezhetnék Tomnak.

Esernyős eljegyzés

Persze nem segíthet ki mindenkit épp Tom Cruise a lánykérésnél. Egy kis baráti segítséggel azonban bárki megszervezheti ötletes és egyedi eljegyzését. Így tett Sean Palmgreen is, akinek csak néhány unatkozó haverra, pár esernyőre és egy napsütéses délutánra volt szüksége, hogy örökre emlékezetessé tegye kedvese, Betsy számára eljegyzése napját. Sean a nagy kérdés minden egyes betűjét felírta fehérrel egy fekete esernyőre, majd az önkéntes kerítők segítségével sorba állította őket a park zöld gyepén.

Aznap délután aztán úgy intézte, hogy Betsyvel épp arra kószáljanak egy romantikus séta keretében. Mikor elég közel értek, a megbeszélt jelre a beépített emberek egyenként kinyitották esernyőjüket, mellyel láthatóvá vált a Hozzám jössz feleségül? kérdés. A meglepetés annyira jól sikerült, hogy a gyanútlan Betsynek elsőre le se esett a dolog, azt hitte, valaki mást kérnek meg épp a parkban ezen a rendkívüli módon.

Amikor azonban Sean letérdelt elé, és felpattintotta a gyűrűsdoboz fedelét, már kétsége sem volt afelől, ki is az esernyős produkció igazi címzettje. A válasz pedig mi is lehetett volna más, mint igen! Főleg, hogy a pár ezzel az ötlettel még egy eljegyzési ötletversenyt és két gyönyörű platina karikagyűrűt is megnyert.

Ezt is szeretjük