Pénzkérdés

De mi van a válaszokkal?

Hónap végére már teljesen üres a kassza? Tudj meg többet a pénzügyekről, hogy sose legyenek anyagi gondjaid! (x)

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az életünk során kevés olyan pont van, amikor azt mondhatjuk, hogy nem érintenek bennünket a pénzkérdések.

A gyermekkorunk még felhőtlenül telik. Ilyenkor a legfőbb problémánk, hogy hova tettük a játékunkat vagy, hogy milyen mesét hallunk este a szüleinktől. Aztán felnövünk, és vége a gondtalanságnak: különböző súlyú és természetű problémák egész özönével kell megküzdenünk.

Először az osztályzataink miatt aggódunk, aztán a továbbtanulásunk miatt. Jön az első szerelem, lassan pedig az első munkahely. Aztán az otthonteremtés és a családalapítás. A lehető legnagyobb gonddal neveljük a gyerekeinket, velük sírunk és velük nevetünk. Amikor kirepülnek a fészekből, ismét új helyzetben találjuk magunkat. Lassan közelednek a nyugdíjas éveink. Félünk is tőlük, ugyanakkor várjuk is őket.

Álljunk meg itt egy pillanatra!

Gyakorlatilag mindannyian a gyors felsorolás egyik fázisában vagyunk. Abban is egyetérthetünk, hogy felnőttkorunk minden szakaszában lényeges, hogy éppen hogy állunk anyagilag. Ezt mindannyian tudjuk. Abban viszont már sokkal bizonytalanabbak vagyunk, hogy hogyan is kellene kezelni a pénzügyeinket. Hiszen ezt nem tanultuk az iskolában, és általában jó példákat sem igen látunk a környezetünkben, akiktől elleshetnénk a fogásokat. Pedig mennyivel könnyebb lehetne minden!

Pénzkérdések címen minisorozat indult az RTL Klubon, hogy jövőnk érdekében gyarapíthasd pénzügyi ismereteidet. Egyáltalában nem mindegy, hogy tudatosan készülsz életed komoly kiadásaira és nehezebb helyzeteire, vagy csak egyszerűen várod, hogy megtörténjenek a dolgok, kiszolgáltatva a pillanatnyi helyzetnek. Minél előbb felismered, mennyit tehetsz a magad érdekében, annál könnyebb a dolgod. Például aki már 30 évesen elkezd félretenni a nyugdíjas éveire, annak nem kell aggódnia a jövője miatt.

A Pénzkérdés egyes részeiben csupa olyasmiről esik szó, melynek köze van a pénzügyeinkhez, de általában nincsenek vele tisztában az emberek. Például a nyugdíj helyettesítési rátának ugyanúgy hatása van a nyugdíjadra, mint a népesség korbeli eloszlásának.

Tanulj meg okosan bánni a pénzzel!

Az epizódokból sokat megtudhatsz arról, hogyan lehet felépíteni a családi költségvetést, hogyan gondoskodhatsz családod biztonságáról, és hogy hogyan érdemes kezelni a befektetéseidet. Végül, de nem utolsósorban nagy figyelmet szentel a műsor az egészség témájának, beleértve a biztosítást és a megelőzést is.

Tehát olyan ismeretekhez juthatsz, melyeket kamatoztatni tudsz a mindennapokban, hiszen manapság különösen fontos, hogy rendben legyenek a pénzügyeid, és hogy az életutad minden állomásán biztos hátteret tudhass magad mögött.
Az egyes epizódokat a műsor weboldalán, a penzkerdes.hu oldalon is megnézheted. A műsor támogatója az AXA csoport Magyarország.

A problémákon egy műsor sajnos nem tud könnyíteni, de segíthet a megelőzésükben, ami már fél siker. A legfontosabb, hogy elhidd: előrelátással sok nyomasztó gondtól megóvhatod magadat és családodat! Hiszen ezek csak pénzkérdések.(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=1759478&kampany=1888973&banner=1888976&ord=RANDOM_NUMBER)%)

Ezt is szeretjük