Egészen furcsa nap lesz a holnapi: tudd meg, mi vár rád pénteken!
Már nem ünnep, még nem munkanap. De mit lehet csinálni, és hova ne is indulj el? Mutatjuk.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az rendben van, hogy augusztus 20-án minden bezár és mindent lezárnak, de vajon mi lesz holnap, amikor a többség nem dolgozik ugyan, de már nincs ünnep? Egy átlagos pénteki vagy inkább hétvégi menetrendre kell számítani a vonatok, buszok esetében? Na és holnap már vehetsz friss zöldséget? Érdemes elmenni a tűzijáték alatt szerzett megfázással a háziorvoshoz? Segítünk eligazodni az ünnepi káoszban.

Budapesten minden a feje tetejére állt, és sok helyen úgy is marad

A budapesti közösségi közlekedésben főleg a tűzijáték miatt kell sok változásra számítani, de ezek többsége szerencsére holnap reggelre megszűnik. Jó hír, hogy a Vár és az ünnepségek helyszínei körül több busz teljesít majd szolgálatot.

Holnap és szombaton is zárva marad a Budai alsó rakpart, de egész Budán fennakadások lesznek. Erre az ünnepségek után is szükség van, mivel sporteseményt tartanak Buda Dunához közeli részein. Sok tömegközlekedési eszköz menetrendje péntekre sem áll helyre, így érdemes a BKK oldalán tájékozódni.

A MÁV-nál csak holnap kezdődik az ünnep

A MÁV-nál pénteken kezdődik csak az ünnep, míg ma szombati menetrend szerint közlekedtek a vonatok, holnap és holnapután már ünnepnapi menetrend lesz érvényben. Vasárnap már a szokásos, a hét utolsó napjára jellemző rend szerint lehet vonatra ülni. Tehát ha nem szeretnél sokáig várakozni az állomáson, még ma utazz el, ma ugyanis a megnövekedett forgalom miatt több szerelvény áll rendelkezésre, mint egy átlagos hétköznapon.

Vásárolni lesz a legegyszerűbb pénteken

Bár a holnapi munkaszüneti nap, a boltok mégis hétköznapi nyitva tartás szerint érhetőek majd el - tudta meg a Pénzcentrum. Ez azt is jelenti, hogy a nagyobb bevásárlóközpontokban este 10-ig lehet vásárolni, amit a vasárnapi zárva tartás után vezettek be a boltok. Szombaton általában a szokásos szombati nyitva tartásra kell számítani.

Pénteken a legtöbb településen az orvosi ügyeletet érdemes felkeresni, ha szükség lenne rá. A legtöbb szakorvosi rendelő zárva tart.

Ezt is szeretjük