Itt lesz a legszebb a tűzijáték ma este: neked is meg kell nézned

Az ország legjobb programjai és a tűzijáték csak rád várnak. Nézd meg, hol érdemes a napot tölteni!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Augusztus 20. a magyar ember számára egyet jelent: csodaszép tűzijátékot az államalapítás ünnepének keretében.

Ha szereted ezt az ünnepet, és a tévéközvetítés helyett élőben lennél tanúja az ünneplésnek és a színes rakéták kilövésének, akkor nézd meg a programkínálatot!

Debreceni Virágkarnevál

Ha szereted a virágot, nem lehetsz rossz ember, de ami ennél is lényegesebb, hogy ott a helyed a Debreceni Virágkarnevál záró napján. A fesztivál fő attrakciója ugyanis, a virágos kocsik felvonulása - mint minden évben - idén is augusztus 20-ra, Szent István ünnepére esik.

Habár magára a felvonulásra már nem biztos, hogy sikerül jegyet szerezned - a szállásról nem is beszélve -, a sportcentrum atlétikai pályáján megtekintheted a felvonultatott kocsikat, és a folklórfesztiválba is belekóstolhatsz a délután folyamán. Este tűzijátékkal kedveskednek a szervezők, éjszaka pedig igazi utcabálban csillogtathatod meg a tánctudásodat!

Végvári Vigasságok

A történelmi hangulatú Eger sem feledkezik meg a szórakoztatásról, a Dobó István Vármúzeum falai között kerül megrendezésre a Végvári Vigasságok múltidéző fesztivál. Az ostromjátékkal és hagyományőrzéssel összekötött programkínálat mellett a tradicionális mesterségeket folytató mesteremberek portékáit is végignézheted, de akár a belvárost vagy a várat is felfedezheted.

A fesztiválon gólyalábasok, óriásbábosok is részt vesznek a gyerekek nagy örömére, de a középkort idéző hétpróba vagy haditorna is elsősorban a kisebbek szórakoztatására szolgál. Ha pedig a programok önmagukban nem elég csábítóak, gondolj egy pohár száraz vörösborra, amit elkortyolgathatsz.

Budapesti kínálat

Természetesen a fővárosban is számos remek program vár, ha úgy döntenél, a Duna partján maradnál. A budai Várban például 27. alkalommal rendezik meg a Mesterségek Ünnepét, ahol ezúttal a gyapjúé lesz a főszerep: itt a népi játékoktól a múltidéző gasztronómiai fogásokig mindent megtalálsz.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A kőbányai Kőrösi Csoma Sándor Kulturális Központ bluesfesztivált rendez. A zenei egyveleg 14:30-kor kezdődik a Pace Palmers műsorával, aztán az Anna and the Barbies, Ferenczi György és a Rackajam, a Tátrai Trend, valamint Hobo és bandája is fellép. Az dallamos délután zárásaként tűzijáték is lesz.

A budapesti szórakozásnak megvan az az előnye, hogy este a rakpartra kitelepülve végignézheted az augusztus 20-i tűzijátékot, ami idén is impozánsnak ígérkezik.

Ezt is szeretjük