Itt lesz a legszebb a tűzijáték ma este: neked is meg kell nézned
Az ország legjobb programjai és a tűzijáték csak rád várnak. Nézd meg, hol érdemes a napot tölteni!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Augusztus 20. a magyar ember számára egyet jelent: csodaszép tűzijátékot az államalapítás ünnepének keretében.

Ha szereted ezt az ünnepet, és a tévéközvetítés helyett élőben lennél tanúja az ünneplésnek és a színes rakéták kilövésének, akkor nézd meg a programkínálatot!

Debreceni Virágkarnevál

Ha szereted a virágot, nem lehetsz rossz ember, de ami ennél is lényegesebb, hogy ott a helyed a Debreceni Virágkarnevál záró napján. A fesztivál fő attrakciója ugyanis, a virágos kocsik felvonulása - mint minden évben - idén is augusztus 20-ra, Szent István ünnepére esik.

Habár magára a felvonulásra már nem biztos, hogy sikerül jegyet szerezned - a szállásról nem is beszélve -, a sportcentrum atlétikai pályáján megtekintheted a felvonultatott kocsikat, és a folklórfesztiválba is belekóstolhatsz a délután folyamán. Este tűzijátékkal kedveskednek a szervezők, éjszaka pedig igazi utcabálban csillogtathatod meg a tánctudásodat!

Végvári Vigasságok

A történelmi hangulatú Eger sem feledkezik meg a szórakoztatásról, a Dobó István Vármúzeum falai között kerül megrendezésre a Végvári Vigasságok múltidéző fesztivál. Az ostromjátékkal és hagyományőrzéssel összekötött programkínálat mellett a tradicionális mesterségeket folytató mesteremberek portékáit is végignézheted, de akár a belvárost vagy a várat is felfedezheted.

A fesztiválon gólyalábasok, óriásbábosok is részt vesznek a gyerekek nagy örömére, de a középkort idéző hétpróba vagy haditorna is elsősorban a kisebbek szórakoztatására szolgál. Ha pedig a programok önmagukban nem elég csábítóak, gondolj egy pohár száraz vörösborra, amit elkortyolgathatsz.

Budapesti kínálat

Természetesen a fővárosban is számos remek program vár, ha úgy döntenél, a Duna partján maradnál. A budai Várban például 27. alkalommal rendezik meg a Mesterségek Ünnepét, ahol ezúttal a gyapjúé lesz a főszerep: itt a népi játékoktól a múltidéző gasztronómiai fogásokig mindent megtalálsz.

A kőbányai Kőrösi Csoma Sándor Kulturális Központ bluesfesztivált rendez. A zenei egyveleg 14:30-kor kezdődik a Pace Palmers műsorával, aztán az Anna and the Barbies, Ferenczi György és a Rackajam, a Tátrai Trend, valamint Hobo és bandája is fellép. Az dallamos délután zárásaként tűzijáték is lesz.

A budapesti szórakozásnak megvan az az előnye, hogy este a rakpartra kitelepülve végignézheted az augusztus 20-i tűzijátékot, ami idén is impozánsnak ígérkezik.

Ezt is szeretjük