Milyen idő lesz az augusztus 20-i hosszú hétvégén? Itt az előrejelzés
Meleg, általában csapadékmentes idő várható.

augusztus-20
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Csütörtökön, augusztus 20-án napos idő várható általában kevés felhővel. A keleti, északkeleti megyékben lehet kicsivel több a gomolyfelhő, arrafelé néhol zápor, esetleg zivatar kialakulhat. Az északi, északnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Pénteken is napos időre van kilátás, emellett főként keleten képződhetnek gomolyfelhők, de ezek csapadékot nem adnak. A változó irányú szél általában gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.

Szombaton túlnyomóan derült, napos időre van kilátás. Késő délutántól, estétől északnyugaton már elkezd megnövekedni a felhőzet, és megnő a záporok, zivatarok kialakulásának esélye. A délkeleti, déli szél csak néhol élénkülhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között várható.

A cikk az ajánló után folytatódik

Vasárnap a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett főleg nyugaton és északon erősebben megnövekedhet a felhőzet, és elsősorban arrafelé fordul elő szórványosan zápor, zivatar. Egyre nagyobb területen megélénkül, megerősödik az északnyugatira forduló szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 21, a csúcshőmérséklet 23 és 32 fok között alakul, délkeleten valószínű a legmelegebb idő.

Fotók: Getty Images

10 gyönyörű, apró falu a Keszthelyi-hegységben

Amennyiben valaki nem ragaszkodik a közvetlen vízparthoz, az északi és a déli part mentén is sok gyönyörű, csendes települést találhat, amelyek tárt karokkal várják az érkezőket.

Ezt is szeretjük