Milyen idő lesz húsvétkor? Nem fogsz örülni az előrejelzésnek
Áprilisi időjárás
Borongós idővel indul az április, ami egyelőre nem javul.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Erősen szeles, hűvös, helyenként napos, de leginkább borús időjárással köszöntött be az április tegnap. Vajon húsvétra változik az idő?

Ha kíváncsi vagy rá, mi várható a hétvégén és az egész hónapot tekintve, olvasd el az előrejelzést!

A héten és húsvétkor

Ma, azaz csütörtökön napközben erősen megnövekszik a felhőzet és többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. Az északi hegyeinkben és a Bakonyban havas eső, hó is hullhat. Újra sokfelé megerősödik, többfelé viharossá fokozódik az északnyugati szél. Általában 10°C körül alakul a csúcsérték, de északkeleten több helyen 5°C közelében marad a hőmérő higanyszála.

Pénteken a napsütés mellett gomolyfelhők jelennek meg az égen, melyekből zápor, a hegyekben hózápor alakul ki. 6-11°C között alakul a maximumérték.

Szombaton újabb felhők sodródnak fölénk, melyekből nyugat felől szórványosan fordul elő gyenge eső, záporeső. A szél csak néha élénkül meg.

Húsvét vasárnap erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és szórványosan valószínű újabb eső. Mindössze 5-11°C közötti értékeket mérhetünk. A hegyekben havas eső is hullhat. Húsvét hétfőn a megerősödő északnyugati szél hatására csökken a felhőzet, de záporok - a hegyekben hózáporok - még így is lehetnek. Hűvös idő lesz!

A hónap közepe

Az ünnepek után fokozatos felmelegedés következik, a hónap közepére a nappali hőmérséklet elérheti a 13-17°C-ot, éjszaka azonban még mindig hűvös lesz, legalább 0°C-ig és legfeljebb 4°C-ig kúszik majd a hőmérő higanyszála. Csapadékra továbbra is számítani kell, és sajnos az esőmentes napokon is csak rövid időre süt majd ki a nap. A szél is mérséklődik.

Április vége

15. után lesz néhány száraz, napsütéses nap, amikor nappal már 19-21°C is lehet, és éjjel sem hűl le drasztikusan a levegő, 9-12°C-ra kell számítani. A kellemes hőmérséklet mellett a hónap végén azonban ismét visszatérnek a csapadékos napok, előfordulhatnak záporok, zivatarok országszerte. 

Cikkünk a koponyeg.hu és az idokep.hu információi alapján íródott.

Ezt is szeretjük