Néhány hét alatt ingyen megtanulhatsz angolul!
Így működik a népszerű program
Semmit sem kell letöltened a gépre, tanulhatsz online.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem kell kiürítened a pénztárcádat a nyelvtanárnál, és súlyos ezreket sem kell kiadnod egy oktatóprogramért, ha szeretnéd elsajátítani az angol nyelv alapjait.

A Duolingo oldalán ingyen tanulhatsz angolul akkor is, ha teljesen kezdő vagy.

Tanulj angolul online!

Már számunkra is érthető a népszerű nyelvoktató weboldal, a Doulingo. Egyelőre csak az angol programhoz gyártottak magyar nyelvű változatot, de a fordítás jól sikerült.

A honlap a maga nemében egyedülálló, hiszen teljesen ingyen tanulhatod az angolt úgy, hogy minden részletre figyelhetsz.

Az oldalon nem csak a szavakat és a nyelvtant teheted magadévá, de azt is meghallgathatod, hogyan mondanak ki egy-egy szót, sőt, ha szeretnéd, még beszélhetsz is, így gyakorolva a helyes kiejtést.

A Duolingo használata ingyenes, mert a honlap egészen egyedi bevételi forrással rendelkezik. Azon a diákjaik, akik már a megfelelő szinten beszélik az idegennyelvet, fordítói munkákat végezhetnek, például étlapok esetében, amiből mindkét fél profitál.

Mit kell tenned?

Az első lépés egy gyors regisztráció néhány alapadat megadásával - erre azért van szükség, mert az oldal megjegyzi, hol tartottál a tanulásban. Kitölthetsz szintfelmérő tesztet, és ha már vannak nyelvi alapjaid, kipróbálhatod a szintugró kérdéssorozatot is, amely felgyorsítja a haladást.

A leckék egymásra épülnek, egy nagyobb témakörnek kisebb altémái is vannak, ahol 20-20 kérdésre kell válaszolnod, mielőtt továbblépsz. A kérdések megválaszolása során kiderül, mi az, ami már jól meg, és mit kell még gyakorolnod. Ahol elakadsz, ott lehetőség van magyarázatot kérni, és gyakorlatilag a saját hibáidból tanulod meg legjobban a nyelvet.

Egyéb érdekességek

Akár naponta felfrissítheted az ismereteidet, gyakorolhatod azokat a dolgokat, amiket már tanultál, így nem felejtesz majd. Az elért eredményekért - például ha egy lecke során mindig elsőre helyesen válaszolsz - lingotokat kapsz, amiket különböző szórakoztató dolgokra válthatsz be, mint például a nyelvi oklevélre.

Ha van olyan nyelv a magyaron kívül, amit már jól beszélsz, más nyelvek tanulására is lehetőséged adódik, ami bár dupla kihívás, de remek agytorna is egyben - például ha angol nyelven veszel német leckéket.

Ezt is szeretjük