7 dolog, amit tudnod kell a szexről
A világ egyik legtermészetesebb dolga kellene, hogy legyen, mégis rengeteg hamis elvárás és tévképzet kering a szex körül.

Dia

	Orgazmus? Menni fog!	Ha csak nincs valami komoly lelki, vagy egészségügyi akadálya, a nők is képesek az orgazmusra: bár a hüvelyi orgazmust van, aki csak később, vagy egyáltalán nem tapasztalja meg, a csikló izgatásával valószínűleg te is könnyebben a csúcsra jutsz majd. Ha még rutintalanok vagytok az örömszerzés terén, próbálkozzatok ezzel a módszerrel.

Orgazmus? Menni fog!

Ha csak nincs valami komoly lelki, vagy egészségügyi akadálya, a nők is képesek az orgazmusra: bár a hüvelyi orgazmust van, aki csak később, vagy egyáltalán nem tapasztalja meg, a csikló izgatásával valószínűleg te is könnyebben a csúcsra jutsz majd. Ha még rutintalanok vagytok az örömszerzés terén, próbálkozzatok ezzel a módszerrel.

Dia


            	Mi a helyzet a pornóval?
            	A szexfilmek alapvetően megosztják az embereket, de az biztos, hogy nem véletlenül szerepel rajtuk a 18-as karika. Ha kíváncsi vagy rá, természetesen nem bűn, ha pornófilmet nézel, de soha ne hidd el, hogy amit a képernyőm látsz, az a valóságban is így működik. Ne feledd, ez csak egy film, ahol a cél a látványosság volt, nem pedig az, hogy két ember örömet szerezzen egymásnak - holott a valóságban éppen ez a lényeg.
            	Kapcsolódó cikk:
            	Így teheti tönkre a pornó a szexuális életeteket »

Mi a helyzet a pornóval?

A szexfilmek alapvetően megosztják az embereket, de az biztos, hogy nem véletlenül szerepel rajtuk a 18-as karika. Ha kíváncsi vagy rá, természetesen nem bűn, ha pornófilmet nézel, de soha ne hidd el, hogy amit a képernyőm látsz, az a valóságban is így működik. Ne feledd, ez csak egy film, ahol a cél a látványosság volt, nem pedig az, hogy két ember örömet szerezzen egymásnak - holott a valóságban éppen ez a lényeg.

Kapcsolódó cikk:
Így teheti tönkre a pornó a szexuális életeteket »

Dia

	Biztonságos a fogamzásgátló tabletta?	Bár a modern tabletták hormontartalma már nagyon alacsony, természetesen csak orvosi vizsgálat után írhatóak fel. A nemi betegségekkel szemben ugyan nem nyújt védelmet, de az egyik leghatásosabb módszer a nem kívánt terhesség megelőzésére. Bizonyos körülmények azonban - például az antibiotikumok szedése - befolyásolhatják a fogamzásgátló hatékonyságát.	Kapcsolódó cikk:	3 eset, amikor a fogamzásgátlás nem hatékony »

Biztonságos a fogamzásgátló tabletta?

Bár a modern tabletták hormontartalma már nagyon alacsony, természetesen csak orvosi vizsgálat után írhatóak fel. A nemi betegségekkel szemben ugyan nem nyújt védelmet, de az egyik leghatásosabb módszer a nem kívánt terhesség megelőzésére. Bizonyos körülmények azonban - például az antibiotikumok szedése - befolyásolhatják a fogamzásgátló hatékonyságát.

Kapcsolódó cikk:
3 eset, amikor a fogamzásgátlás nem hatékony »

Dia

	Miért jó az önkielégítés?	Ami az önkielégítést illeti, még mindig tartja magát az az álszent hozzáállás, miszerint az ilyenfajta bűnös örömszerzés a fiúk sajátja. Holott a lányoknak éppúgy igényük lehet szexuális energiáik levezetésére, és az önkielégítés sem valami ördögtől való dolog, sőt! Segít felszabadítani a pozitív energiáidat és megismerni a testedet, így később a szexuális életedet is jobbá teheti.	Kapcsolódó cikk:	Az önkielégítés 3 pozitív hatása »

Miért jó az önkielégítés?

Ami az önkielégítést illeti, még mindig tartja magát az az álszent hozzáállás, miszerint az ilyenfajta bűnös örömszerzés a fiúk sajátja. Holott a lányoknak éppúgy igényük lehet szexuális energiáik levezetésére, és az önkielégítés sem valami ördögtől való dolog, sőt! Segít felszabadítani a pozitív energiáidat és megismerni a testedet, így később a szexuális életedet is jobbá teheti.

Kapcsolódó cikk:
Az önkielégítés 3 pozitív hatása »

Dia

 	Szex azokon a napokon 	A szexet a menstruáció alatt sokan tabuként kezelik, talán azért, mert a havi vérzést sokan még mindig tisztátalan dolognak tartják. Holott táncoló hormonjaid miatt teljesen természetes lehet, ha te éppen ilyenkor kívánod legintenzívebben a párodat. Ha egyikőtöket sem ijesztenek meg a körülmények, a szex ilyenkor sem tilos! A védekezésre azonban ilyenkor is gondoljatok, és azt is tartsd szem előtt, hogy ezeken a napokon védtelenebb vagy a ferzőzésekkel szemben is. 	Kapcsolódó cikk: 	Szex a menstruáció alatt: lehet bajod belőle? »

Szex azokon a napokon

A szexet a menstruáció alatt sokan tabuként kezelik, talán azért, mert a havi vérzést sokan még mindig tisztátalan dolognak tartják. Holott táncoló hormonjaid miatt teljesen természetes lehet, ha te éppen ilyenkor kívánod legintenzívebben a párodat. Ha egyikőtöket sem ijesztenek meg a körülmények, a szex ilyenkor sem tilos! A védekezésre azonban ilyenkor is gondoljatok, és azt is tartsd szem előtt, hogy ezeken a napokon védtelenebb vagy a ferzőzésekkel szemben is.

Kapcsolódó cikk:
Szex a menstruáció alatt: lehet bajod belőle? »

Dia

 	Első a biztonság! 	Mindegy, mennyire bízol meg a partneredben, fontos tisztában lenned a nemi úton terjedő betegségek veszélyeivel - mivel ezek közül némelyek nem okoznak látványos tüneteket, az is lehet, hogy a párod tudtán kívül, akarata ellenére fertőz meg valamivel. Az egyetlen módszer, ami a szexuális útón terjedő fertőzésekkel szemben is megvéd, az a gumióvszer használata - ha más védekezési módszert választotok, akkor mindenképpen vegyetek részt rendszeresen szűrővizsgálatokon. 	Kapcsolódó cikk: 	Megbízhatatlan védekezési módszerek »

Első a biztonság!

Mindegy, mennyire bízol meg a partneredben, fontos tisztában lenned a nemi úton terjedő betegségek veszélyeivel - mivel ezek közül némelyek nem okoznak látványos tüneteket, az is lehet, hogy a párod tudtán kívül, akarata ellenére fertőz meg valamivel. Az egyetlen módszer, ami a szexuális útón terjedő fertőzésekkel szemben is megvéd, az a gumióvszer használata - ha más védekezési módszert választotok, akkor mindenképpen vegyetek részt rendszeresen szűrővizsgálatokon.

Kapcsolódó cikk:
Megbízhatatlan védekezési módszerek »

Dia

 	Ha nem védekeztetek 	A megelőzés a legfontosabb, de, ha mégsem gondolkodtatok előre, a legrosszabb,amit tehetsz, hogy a kezedet tördelve várod, megjön-e a menzeszed. Ehelyett azonnal keresd fel az orvosodat, aki 72 órán belül még felírhat neked egy tablettát, amivel megelőzhető a nem kívánt terhesség. Fontos azonban tudnod, hogy ezt a módszert csak vészhelyzet esetén lehet alkalmazni - rendszeres fogamzásgátlásra nem! 	Kapcsolódó cikk: 	Ezt kell tudnod az esemény utáni tablettáról »

Ha nem védekeztetek

A megelőzés a legfontosabb, de, ha mégsem gondolkodtatok előre, a legrosszabb,amit tehetsz, hogy a kezedet tördelve várod, megjön-e a menzeszed. Ehelyett azonnal keresd fel az orvosodat, aki 72 órán belül még felírhat neked egy tablettát, amivel megelőzhető a nem kívánt terhesség. Fontos azonban tudnod, hogy ezt a módszert csak vészhelyzet esetén lehet alkalmazni - rendszeres fogamzásgátlásra nem!

Kapcsolódó cikk:
Ezt kell tudnod az esemény utáni tablettáról »

Blog.hu ajánló
Fotó: