Ez most nem olyan állatos cukiság lesz, mint amiket eddig láttál!
Az, hogy miként viszonyulsz az állatokhoz, nemcsak a te életedre, hanem mindannyiunkéra kihat.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Szereted az állatokat? A kérdésre a többség valószínűleg igennel válaszol. De vajon azt is tudják-e, hogy az általuk szeretett lények közül milyen sokan élnek méltatlan vagy egyenesen kegyetlen körülmények között, illetve pusztulnak el tökéletesen feleslegesen?

És tisztában vannak-e azzal, hogy ez miképpen hat ki közös - nem utolsósorban pedig egyetlen - lakóhelyünk, a Föld állapotára?

Állatok világnapja - Állatvédők könyve

Október 4. hagyományosan az állatok világnapja, egyben az őket testvéreinek tekintő Assisi Szent Ferenc emléknapja is.

Korántsem véletlenül éppen ezen a napon mutatja be 17 órától az Aranytízben Bonifert Anna Állatvédők könyve című művének második, bővített kiadását.

A tudományosan igazolt tények és saját tapasztalatok alapján írt könyv révén - dacára a számos tévhitnek és szándékos félrevezetésnek, ami makacsul tartja magát az állatvédelem kapcsán - képbe kerülhet az, aki érdeklődik a téma iránt, netán lehetőségei szerint maga is tenni szeretne, csak nem tudja, hogyan induljon el és hová fordulhat.

10 állat, aki ki fog halni

Ha nem következik be a közeljövőben komoly változás a környezetvédelem szemléletében, nagy a valószínűsége, hogy ezeket az állatokat már a gyerekeink sem fogják látni. Kattintsd végig a galériát!

Nemcsak embertelen, ciki is

Milyen jogaik vannak - illetve sokszor sajnos inkább csak lennének - az állatoknak? Miért ciki a szőrme és a bőr - azon kívül, hogy esetleg kutyától vagy macskától származik? Mi a baj a delfináriumokkal, a cirkuszokkal és az állatkertekkel, amelyeken olyan jól szórakozik a család apraja-nagyja? Valóban szükség van állatkísérletekre, vagy kiválhatóak lennének valamilyen módon, ha éppen nem fűződne számos érdek a jelenlegi áldatlan gyakorlat fenntartásához? "Boldog tojás, boldog tej" - léteznek-e humánus állatgazdaságok? Hogyan függ össze a nagyüzemi állattartás vízkészletünk megcsappanásával és szén-dioxid-kibocsátásunk növekedésével? Miként lehet egészségesen és lemondásoktól mentesen élni hús nélkül - és általában bármiféle állati eredetű táplálék nélkül?

Szellemi-biológiai táplálék

A fentieken túl számos más kérdést is megválaszol a hazánkban a maga nemében egyedülálló könyv - addig is ízelítőt kaphatsz belőle Karalyos Gábor színművész jóvoltából, aki a bemutatón felolvas néhány részletet.

A szervezők pedig nemcsak szellemi, hanem biológiai táplálékkal is várnak: mindenféle állati eredetű hozzávalótól mentes finomságokat tesztelhetsz. Ha van kutyád, őt is viheted!

Így is életet menthetsz

A könyvnek nincs fix ára, megvásárlásával a Vegán Állatvédő Egyesületet támogathatod. Továbbá a szerző minden állatvédő szervezetnek örömmel ad belőle csupán azon az áron, amibe a nyomdai előállítás került, hogy azok saját támogatói körükben terjesztve adományokat gyűjthessenek saját tevékenységükre, függetlenül attól, hogy milyen állatokat mentenek. Aki pedig valamiért nem tud vagy nem akar fizetni a kiadványért, pdf formátumban ide kattintva is letöltheti.

Ezt is szeretjük