2 nap múlva a te kutyád is pánikolni fog: így készülj fel tűzijátékra
Az augusztus 20. komoly stresszt jelent a háziállatok számára.

kutya
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az augusztus 20-i tűzijáték hang és fényhatással jár. Az Orpheus Állatvédő Egyesület tapasztalata az, hogy az állatokra a tűzijáték sokkhatásként hat, amitől elszökhetnek, de az ijedt kutya vagy macska félelemből támadhat, esetleg harapást is okozhat. Seres Zoltán egyesületi vezető javaslata az, hogy az állatok számára a durrogás idejére a gazdik biztosítsanak zárt, hangtól tompított helyet.

Megelőző intézkedésekkel a kóborrá váló állatok számát csökkenthetjük, illetve a felelős állattartást segíthetjük elő. Az Orpheus Állatvédő Egyesület négy jó tanácsot is adott a tűzijáték idejére, az állattartók részére.

  1. Az ünnepi rendezvényekre kutyát és más házi kedvencet ne vigyünk magunkkal, hiszen a máskor nyugodt, szelíd kisállat számára a tűzijáték pánikot okoz.
  2. Az otthon tartott házi kedvencet a tűzijáték hang és fényhatása idején zárt helyen tartsuk.
  3. A biztonság kedvéért tegyünk kedvencünk nyakába a gazdi elérhetőségét tartalmazó bilétát, hogy ha szükséges, gyorsan tudjon egy esetleges megtaláló kapcsolatot teremteni a gazdival.
  4. Ha megtörtént a baj, az elveszett kisállatokat érdemes a lakhely legalább 10 kilométeres körzetében keresni, hiszen az ijedt állat rövid idő alatt nagy távok megtételére is képes.
Ezt is szeretjük