Így befolyásolja a háziállat az ember egészségét - Érdekes kutatási eredmény

Egy nemzetközi kutatás megerősítette, hogy az érzelmi kötődés a háziállatok és gazdáik között javítja az egészséget és jóllétet.

kutyus
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A háziállatok egész életükben gazdájuk mellett állnak, mozgásban tartják őket, és támaszként szolgálnak magány vagy betegség idején. Az IPSOS által a Boehringer Ingelheim megbízására végzett kutatások nemrégiben megerősítették, amit sok háziállat-tulajdonos már régóta gyanított: a kutyák, macskák és más háziállatok pozitív hatással vannak az egészségre és a jóllétre.

A kutyák és macskák tulajdonosainak több mint 90%-a állítja, hogy háziállatuk pozitív hatással van az életminőségükre. Pontosabban, az állattal való erős érzelmi kötődés segíthet a betegeknek megbirkózni vagy leküzdeni betegségüket. Ezért a Boehringer Ingelheim szeretné jobban kihasználni az ember- és állategészség közötti kapcsolatot.

A háziállatok segítenek mozgásban maradni

Sok embernek az új év kezdete tökéletes alkalom arra, hogy változásokat eszközöljön egészségén, kevesebbet stresszeljen, többet mozogjon, és több időt szenteljen családjának és barátainak. A régi szokásokat nehéz leküzdeni, a fogadalmakat pedig könnyű megszegni. Azok az emberek, akiknek kutyájuk vagy más háziállatuk van, könnyebben tartják meg fogadalmaikat, a kutyák segítségével az otthonülő gazdák akár kitartó atlétává is válhatnak.

Az állatok segítik a felépülést

Friss tanulmányok azt is kimutatták, hogy a háziállatok egyre fontosabb szerepet töltenek be a társadalomban, és az érzelmi kapcsolatunk velük, úgy tűnik, pozitív hatással van különösen az olyan betegségekben szenvedőkre, mint például a depresszió vagy a szív- és érrendszeri betegségek.

Mint vezető emberi és állat-egészségügyi vállalat, valamint a betegek, az állatorvosok és az egészségügyi szervezetek partnereként a cég szeretné felhívni a figyelmet erre a kapcsolatra, és ösztönözni az orvosokat, hogy beszéljenek a betegekkel az ilyen kötelékek kölcsönös előnyeiről a konzultációk során.

A cikk az ajánló után folytatódik

A különféle betegségek és rendellenességek gyakran járnak együtt a magánnyal, de a négylábú barátok segíthetnek az embereknek, hogy kevésbé érezzék magukat egyedül, és javítsák az életüket, csupán jelenlétükkel. A háziállatok és tulajdonosaik közötti kapcsolatok ugyanolyan sokszínűek és egyediek, mint maguk az emberek.

Nem úgy sült el az állatorvosi vizsgálat, ahogy tervezték

Orvoshoz járni senki sem szeret. Nem csoda, hogy ezek a cicák rögtön menekülőre fogták, ahogy a számukra idegen állatorvos megpróbálta rájuk tenni a kezét.

Nem úgy sült el az állatorvosi vizsgálat, ahogy tervezték: a macska nagyon viccesen reagált

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük