Most 2 millió forinttal támogat az állam, ha munkanélküli vagy!
Ezek a feltételek
Októberig még van időd jelentkezni a pályázatra.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Budapest Város Kormányhivatala Munkaügyi Központ által meghirdetett pályázatra 2013-ban még október 11-ig lehet pályázni.

Az álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő pályázatot még 2013 májusában írta ki a munkaügyi központ.

A pályázat célja

A cél olyan álláskeresők, valamint rehabilitációs ellátásban részesülő személyek támogatása, akik önmaguk foglalkoztatását egyéni vállalkozás keretében, gazdasági társaság tagjaként oldják meg úgy, hogy ez utóbbi tevékenységében személyesen közreműködnek.

Ki pályázhat?

A vállalkozóvá válást elősegítő támogatás annak a személynek adható, aki minimum három hónapja keres állást hivatalosan, tehát akit a munkaügyi központ ennyi ideje nyilvántart. Ezen kívül annak a személynek is adható, aki rehabilitációs járadékban részesül, és aki önmaga foglalkoztatását munkaviszony nélküli tevékenységgel egyéni vállalkozás keretében, vagy társas vállalkozás keretében, vagy társas vállalkozás személyesen közreműködő tagjaként, vagy mezőgazdasági őstermelőként oldja meg.

A támogatás formái

A vállalkozóvá válást támogató egyik forma a 2 millió forintig terjedő pénzbeli juttatás, amit nem kell visszafizetni. A támogatás másik lehetősége egy maximum hat hónap időtartamra adható, havonta a kötelező legkisebb munkabér összegéig terjedő vissza nem térítendő támogatás. A harmadik támogatási forma pedig a vállalkozói tevékenység folytatásához és megkezdéséhez szükséges szaktanácsadás költségei.

A 2 millió forintos tőkejuttatás esetén a támogatás további feltétele a beruházás bruttó költségének minimum 20%-át elérő saját forrás megléte, valamint a kötelezettség megszegése miatt történő visszafizetés esetére az anyagi biztosíték megléte.

A támogatások módja

A támogatások együtt és külön-külön is nyújthatóak. A támogatás második formája, tehát a hat hónap időtartamra biztosított juttatás a vállalkozóvá válás napjától kezdődően állapítható meg. Ezek alapján a támogatás folyósításának kezdő napja a bejelentési kötelezettséggel járó egyéni vállalkozás létrehozása esetén a vállalkozói igazolvány vagy a vállalkozói tevékenység megkezdéséről tett bejelentés alapján kiadott igazolás átvételének napja. Ezen kívül, ha más jogszabály vállalkozói tevékenység folytatásának feltételeként más okirat kiállítását írja elő, az okirat átvételének napja.

A mezőgazdasági őstermelői tevékenység esetében a mezőgazdasági őstermelői igazolvány kiállításának a napja és minden más vállalkozás esetében a vállalkozás cégjegyzékbe történő bejegyzésének, illetve a változásbejegyzésnek a napja.

A pályázat benyújtásának időtartama 2013. szeptember 9-október 11., a pályázat személyesen és postai úton is benyújtható az illetékes munkaügyi kirendeltségen. További információt a pályázatról és a jelentkezésről ezen a linken talál.

Ezt is szeretjük