- Alföldi kéjesen lovagolva provokál tovább
A Jobbik kiakadt Réthelyi döntésén
Réthelyi Miklós írásbeli figyelmeztetésben részesítette Alföldi Róbertet. Lemondania nem kell.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház igazgatója írásbeli figyelmeztetést kapott Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás minisztertől, lemondania nem kell. A Jobbik nem örül.

Alföldi Róbert és Réthelyi Miklós a megbeszélés után. Fotó: MTI, Kollányi Péter

Amióta a Jobbik és a KDNP Alföldi Róbert leváltását követeli, a Nemzeti Színház soha nem látott érdeklődést vált ki a nézőkből, bizonyos darabokra már az informális csatornákon keresztül sem lehet jegyet szerezni.

Ennek egyik oka Stohl András lehetséges bebörtönzése, amire ráadásul már a nyáron sor kerülhet.

A színész másodfokú tárgyalása június 21-én lesz, a Pest Megyei Bíróság nyilvános tárgyaláson hozza meg a döntést. Bizonyítás már nem történik, csupán az ügyész, a védő és a vádlott kap szót. A Stohl-ügyről bővebben itt olvashatsz.

A másik ok, hogy a Jobbik és a KDNP már többször kritizálta a Nemzetiben látható darabokat. Alföldi Róbert széke egy pillanatra ismét megingott a héten, amiért a színházigazgató orális szexet kívánt egy Jobbikhoz közeli televízió munkatársának.

Írásbeli figyelmeztetés

Réthelyi Miklós berendelte magához Alföldit, és írásbeli figyelmeztetésben részesítette. A bejelentés után Alföldi nem nyilatkozott, és nem is lehetett tőle kérdezni.

Novák Előd, a Jobbik alelnöke ezt követően közleményében leszögezte: Réthelyi Miklós ezzel a döntésével lovat adott Alföldi alá, aki kéjesen lovagolva provokál is tovább.

Novák Előd hozzátette: Alföldi Róbert leváltásáról fájdalmasat hazudott Réthelyi Miklós, aki nem okolhatja a melegfrontot, amiért hétfői ígéretével szemben - vélhetően Orbán Viktor nyomására - nem vetett véget a Nemzeti Színház tragédiájának.

Ezt is szeretjük