Deutsch konzultál, de nem mindenkivel

Ők nem álltak szóba velünk

A kakaós csiga is lehet érzékeny téma, de Deutsch Tamás sem konzultál csakúgy bárkivel.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A pártatlan tájékoztatás érdekében, vagy csak másutt nem fellelhető információért, de elkerülhetetlen egy újságíró számára, hogy a történések résztvevőit, szakértőit megszólaltassa. Ez azonban nem minden alkalommal megy simán, van, hogy kérdezünk, de nem érkezik válasz. Így az események kapcsán nem mindig jelenik meg minden érintett álláspontja, ami nem abból fakad, hogy nem érdeklődünk irántuk, hanem abból, hogy nem kapunk választ.

Összegyűjtöttünk néhány esetet a közelmúltból, mikor olyan ajtón kopogtattunk, ami mögött ilyen elfoglalt személyek tartózkodtak.

Deutsch velünk nem konzultált

Deutsch Tamást azután kerestük meg, miután őt nevezték ki a kormány részéről arra, hogy konzultáljon a néppel az internetről. Persze azóta már legalább a témákról beszélt a Fidesz EP-képviselője, de mi már az elején kíváncsiak lettünk volna arra, mennyi pénzt, és honnan különítenek el erre a nemes vállalkozásra.

Kérdéseinket elküldtük Deutsch európai parlamenti e-mail címére, ahonnan a mai napig nem érkezett válasz a közösségi médiában amúgy meglehetősen szószátyár képviselőtől. Kíváncsian várjuk, kivel konzultál majd, ha már velünk nem tette meg.

Nincs magyarázat a kakaós csigára

Az önkormányzati választások előtt 2014-ben is feltűnően megnőtt az adakozó kedvű városatyák száma.

Dr. Hoffmann Tamás újbudai polgármester annyira beleélte magát a kampányba, hogy kakaós csigát kezdett osztogatni saját kezűleg a Móricz Zsigmond körtér megszeppent járókelőinek.

Többek közt Hoffmannt is megkerestük azzal kapcsolatban, hogy mennyire jellemző, és a jövőben mikor várható újra az, hogy kakaós csigát, esetleg más finomságot osztogat szabadidejében a kerület lakosainak, ám sajnos nem tudtuk meg, ugyanis az elküldött kérdésekre nem érkezett válasz.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Elfoglalt önkormányzat, túlbuzgó építők

Még szeptemberben foglalkoztunk egy ferencvárosi építkezéssel, amikor egy közelben lakó a hétvégén is tapasztalható nagy zaj miatt panaszkodott. Bár az önkormányzat honlapján található rendelet kimondja, hogy tilos nagy zajjal járó gépi építési tevékenységet folytatni hétvégén, a lakó szerint ezt a kivitelező nem tartja be.

Megkerestük az ügyben mind a kivitelező céget, mind pedig a IX. kerületi önkormányzatot, ám legnagyobb sajnálatunkra nem járultak hozzá a cikkhez. Így nem tudhattuk meg, hogy szerintük jogszerű-e a hétvégi légkalapács-használat, vagy hogy érkezett-e bejelentés más lakótól is.

Fotó: Facebook.com/Deutsch Tamás; mobilon megjelenő kép - Facebook.com/Hoffmann Tamás.

Ezt is szeretjük