Nagy bajt okozhat, ha így használod az air fryert: ezért intenek óva tőle a szakértők

Ha valaki rosszul használja az air fryert, azzal komoly bajt is okozhat!

Air fryer biztonságos használata
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az air fryer, azaz a forró levegős sütő/fritőz hasznos konyhai eszköz, amivel könnyedén lehet finom falatokat az asztalra varázsolni egy-egy hosszú nap után. Ám legyen szó a csúcsminőségű vagy az olcsóbb eszközről, van egy biztonsági probléma, amelyre mindenképpen figyelni kell, ha használod.

Az air fryer biztonságos használata

Az utóbbi években robbanásszerűen nőtt az air fryerek népszerűsége, hiszen akár 15 perc alatt elkészíthető velük az ebéd. Kisebb méretüknek köszönhetően, mint a hagyományos sütők, az air fryer segítségével gyorsabban és kevesebb energiával tudsz ételt készíteni.

Ezek az eszközök igazi áldásnak bizonyulnak például a ropogós házi készítésű sült krumplihoz, vagy akár rántott húshoz, azonban az air fryer kedvelőinek egy kulcsfontosságú tanácsot mindenképpen meg kell jegyezniük az eszköz biztonságos használata érdekében.

- Az air fryerek, mint sok más konyhai készülék, akkor is áramot fogyasztanak, ha nincsenek használatban, csak bedugva maradnak a konnektorba. Bár az áramfogyasztás kikapcsolt állapotban viszonylag alacsony, még így is hozzájárulhat az energia pazarlásához, és potenciális biztonsági kockázatot jelenthet, ha hosszabb ideig felügyelet nélkül marad - mondta James Longley, a Utility Bidder ügyvezető igazgatója a LadBible oldalán.

- Amíg a konnektorban van a hálózati dugó, bármely készülékben - ideértve az air fryereket is - feszültség van jelen, még akkor is, ha a készülék ki van kapcsolva - tette hozzá Lydia Mallinson, a ZWILLING marketingmenedzsere.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? A legújabb epizódban többek között ezekre a kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Promóció

Lydia azt tanácsolja, hogy mindig húzd ki a konnektorból a dugót, és az air fryer tisztítása előtt is legyen áramtalanítva, hogy biztonságban legyél, különösen akkor, ha vízzel tisztítod, ami köztudottan vezeti az áramot. Arról, hogyan érdemes kipucolni, ebben a cikkben tudhatsz meg többet.

Ami a költségeket illeti, úgy kell kezelni, ahogyan más konyhai eszközöket. A készenléti állapot, vagy a konnektorba dugott, netán bekapcsolt állapotban tartás, mint például a mosógép vagy szárítógép esetén, egyszerűen csak pénzt vesz el tőled. Mindig kapcsold ki ezeket.

Rákkeltő konyhai eszközök: ezek a legveszélyesebb tárgyak a konyhában

Akár rákot is okozhat, ha így használják ezeket a konyhai eszközöket.

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük