Így pörögj fel 5 perc alatt kávé nélkül, akár korán reggel is
Ha szeretnéd, hogy már a munkaidő elején pörögjön az agyad, próbáld ki a következő agytornákat!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Még  a munkahelyeden is azon agyalsz, hogy lecsavartad-e a vasalót, és bezártad-e az autód ajtaját? Akkor ezeket a gyors és szórakoztató agytornákat neked találták ki, mert javítják a memóriádat.

Játssz memóriajátékot reggel, szókirakózz a telefonodon, írj listát emlékezetből, jegyezd meg a határidőket vagy beszélgess reggel filmekről! Válaszd ki a neked tetsző agytornát, és élvezd, hogy már a nap elején 110%-on pörög az agyad!

Figyelem: a kávé és a tea nem helyettesíti az agytornát, de mindkét ital növelheti az agytorna hatékonyságát. Valamint arról sem szabad megfeledkezni, hogy a reggeli is fontos tartozéka a megfelelő szellemi kondíciónak.

Reggeli memóriajáték

Reggel szeretjük, ha minden ott van, ahol megszoktuk, mert így találjuk meg a legkönnyebben, amit keresünk. Ám ez nem terheli meg az agyadat, mivel már, mondhatni, oda visz a lábad, ahová kell.

Egyszer azonban próbáld ki, hogy nem hagyatkozol a megszokásra: este tedd máshová a fésűt, a sminkcuccaidat, az ékszereidet, és tedd próbára reggel az agyadat!

Hidd el, nagy lesz az örömöd, ha reggel egy szempillantás alatt megtalálod az este nem szokásos helyére tett dolgaidat. Ettől a kis memóriajátéktól igazán be fog melegedni az agyad.

Telefonos ébresztő játékok

Aki tömegközlekedéssel megy a munkahelyére, gyakran előveszi a telefonját, és játszik rajta unaloműzésképpen. Bizonyos játékok pedig agytornának is kiválóak, mivel nem kevés odafigyelést igényelnek.

A magyar filmcímek legendásan rosszak, akár azzal is tornáztathatod az agyad, hogy összehasonlítod őket az eredetivel, és megpróbálsz rájönni, mi volt a forgalmazó szándéka.

Próbáld ki a sodokut és a szókeresőt! Mindkettő olyan játék, amely igencsak megdolgoztatja az agyat, sőt, felér egy kis adag koffeinnel. A telefonos játékokat napközbeni agyfrissítésre is alkalmazhatod, gyors, hatásos, nem utolsósorban pedig élvezetes agytorna.

Vásárolj bevásárlólista nélkül!

Már reggel, munkába menet gondolkodhatsz azon, hogy mit vegyél a délutáni bevásárláskor. Írd meg úgy a listát, hogy közben nem vagy otthon! Járd körbe gondolatban a lakást, és emlékezz rá, hogy mi fogyott ki, miből kell új, mire van szükség - mit mondott a párod, mit szeretne a gyerek.

Azért, hogy könnyebben menjen, felrajzolhatod egy lapra a lakás alaprajzát is, a szobákat. Így könnyebben veheted sorra, hogy melyik helyiségben mire van szükség.

Tedd félre a határidőnaplót!

Számokat memorizálni nem könnyű, de most segítünk. A legkönnyebben úgy jegyezheted meg a számokat, ha egy olyan évszámhoz kötöd őket, ami az életedben fontos volt - például két hónappal előbb vagy tíz nappal később, mint a tesóm szülinapja.

Más eseményhez is kapcsolhatod a dátumokat, ha például egy munkát szeptember 20-ig kell leadnod, akkor gondolj a tanévkezdésre és a tűzijátékra.

Ezt a játékot a határidők betartásának érdekében csak lejegyzés mellett ajánljuk, így még több örömöt ad majd, ha sikerül megjegyezned, hiszen visszakeresheted a jegyzetedben, hogy jól emlékeztél-e.

Beszélgess filmekről reggel!

Hinnéd vagy sem, de az is sokat tud segíteni a reggeli ébredésben, ha meghallgatod párod vagy munkatársaid kedvenc filmjének történetét. Ilyenkor ugyanis koncentrációra van szükséged, hogy követni tudd a történetet, és megértsd, miről van szó.

Ajánlott bonyolultabb cselekményű filmről társalogni, hiszen így még hatásosabb lesz az agytorna. Gyorsabban fogsz majd felébredni, mivel a történetszövésnek hála egyből beindulnak majd a fogaskerekek.

Ezt is szeretjük