Advent 2011: a legszebb karácsonyi kézműves termékek hétvégén!
Kiállítás és vásár a Néprajzi Múzeumban
Advent idején, november 25-étől!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Magyar Virágkötők, Virágkereskedők Szakmai Egyesülete és a Néprajzi Múzeum idén is megrendezi hagyományos advent előtti virágkötészeti kiállítását, bemutatóját és vásárát. A mesterek és tanítványok kompozíciói bemutatják az aktuális karácsonyi díszítési trendet, irányokat. A látogatók beszerezhetik ünnepi lakásdíszeik alapanyagát és tanácsokat kaphatnak az elkészítésükhöz.

Advent idején

A 2012. évi Euroskills virágkötészeti válogató verseny és kiállítás
Válogató verseny fiatal - 17-20 éves - virágkötők számára. A nyertes a 2012 októberében Belgiumban megrendezésre kerülő Euroskills versenyen Magyarországot képviselheti. A versenyfeladatok között lesz adventi koszorú és menyasszonyi csokor készítés, továbbá egy meglepetés feladat is. A versenyzők munkáját a látogatók élőben kísérhetik figyelemmel.

Programok

  • Virágkötészeti bemutatók
  • Karácsonyfadíszek - marcipánból
  • Adventi Műhely
  • Adventi Vásár
  • "Diákok adventi virágdíszei" - virágkötészeti pályázat és kiállítás

"Az én adventi koszorúm" virágkötészeti pályázat és kiállítás

A pályázatra a Magyar Virágkötők, Virágkereskedők Szakmai Egyesületének tagjai egy-egy alkotással jelentkeztek. A pályázat elbírálásánál az egyesület által alkalmazott általános szabályok, szempontok érvényesülnek. Megkötés, hogy a koszorúk külső átmérője a Néprajzi Múzeum épületének arányaihoz illeszkedően minimum 80 cm-es legyen. Az alkotások megoldása, díszítése a készítő egyéni ízlésére van bízva.

Virágkötő művészek kiállítása a Díszteremben

Az Egyesület a szakma kiváló képviselőinek lehetőséget biztosít arra, hogy a Néprajzi Múzeum reprezentatív dísztermében minimum 1, maximum 3 négyzetméter területen bemutathassák alkotásaikat. Fontos szempont a kompozíció művészi kidolgozása.

Advent idején
Helyszín: Néprajzi Múzeum, 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 12
Időpont: 2011. november 25-27.
Jegyek: felnőtt - 1400 forint, diák és nyugdíjas - 700 forint.
Részletesebb információk a Néprajzi Múzeum honlapján!

Gyújtasz gyertát advent vasárnapokon?

Ezt is szeretjük