Advent első vasárnapja 2017-ben: mikorra esik, és mit ünneplünk ilyenkor?
Hamarosan elérkezik advent első vasárnapja, és kezdetét veszi a készülődés időszaka.

naptar
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Alig egy hónap van advent első vasárnapjáig, idén ugyanis december 3-án kezdődik a négyhetes várakozási időszak. Ez nemcsak a karácsonyi készülődés ideje: ilyenkor esedékes az egyházi év kezdeti szakasza is, amit Jézus Krisztus hármas eljöveteléhez kötnek. Maga az advent szó is eljövetelt jelent. Az első vasárnap mindig november 27. és december 3. közé esik, míg a negyedik, utolsó vasárnap december 18. és december 24. közé.

Az adventi időszak nemcsak a kis Jézus megszületésére való várakozást jelenti, hanem lelki elmélyülésre is késztet. A hagyományos adventi koszorún három lila és egy rózsaszín gyertya található, melyek a hitet, a reményt, a szeretetet és az örömöt jelképezik. A négy vasárnap mindegyike fontos üzenetet hordoz számodra: az első kulcsfontosságú, hiszen ekkor veszi kezdetét a felkészülési időszak. Éppen ezért ez a nap arra ösztönöz, hogy megnyílj, és ne csak magadnak, hanem mások felé is - olvass erről bővebben ide kattintva!

A második vasárnapon gondold végig, hogy mi az, amit másokért tehetsz: ne azt nézd, hogy mit kaphatnál vissza, hanem pusztán a segítő szándék vezéreljen. A reményt jelképező gyertya üzenetét ezen a linken találod.

A harmadik az egyetlen gyertya az adventi koszorún, mely nem lila. Meggyújtásakor, a harmadik vasárnapon gondold át, hogy melyek azok a dolgok, amelyek a legfontosabbak számodra az életben. Mi tesz igazán boldoggá: az anyagi javak vagy valami egészen más? Itt olvashatsz bővebben erről a lelki feladatról.

A cikk az ajánló után folytatódik

A karácsonyi készülődés utolsó napjainak kapkodása közepette szakíts időt a lelkedre is! Fontos, hogy a legnagyobb sürgés-forgásban se veszítsd el az örömteli várakozás bensőséges érzését. Egy pillanatra merülj el a gyertyák lángjának varázslatos fényében: kattints ide, és ismerd meg a negyedik vasárnap lelki üzenetét!

Ezt is szeretjük