A történelem 3 legfélelmetesebb szektája
Orgiák, drogok, tömeggyilkosság - így jellemezhetnénk a történelem három legfélelmetesebb szektáját, mely emberek tucatjainak életét követelte.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szekták azon hit vagy vallás általuk megtisztított, megújított változatát követik, amelyekből erednek, és amelyekből kiváltak. Olyan, vallási alapokon nyugvó csoportok, melyek gyakran szélsőséges nézeteket vallanak és hirdetnek, sőt, törvénybe ütköző, destruktív cselekedeteket is végrehajthatnak.
Fanatista, pszichotikus csoportok is akadnak közöttük, melyek a törvényes kereteket áthágva láncolják magukhoz tagjaikat, és üldözik azokat, akik kilépnek a szervezetből. Szekták a mai napig léteznek, sok közülük korábbi csoportok leszármazottjaként működik.

Jim Jones, a Népek Templomának vezetője

Az öngyilkos szekta: a Népek Temploma

A jó megjelenésű, karizmatikus Jim Jones-t kezdetben a jó szándék vezette, mikor megalapította a Népek Temploma elnevezésű vallási közösséget.

Ingyen konyhát és orvosi ellátást ígért a szegényeknek, így a megszólítottak viszonzásul örömmel adták át mindenüket, hogy megalakíthassák és fenntartsák a kezdetben lendületes közösséget.

Jim Jones-t Atyának szólították, és bármit kért, örömmel és vakon teljesítették. A vallási vezető hite azonban hamar megalomániává fajult: önmagát eleinte Jézus reinkarnációjának, később Istennek tekintette. Hogy hatalmát megerősítse, a dél-amerikai Guyana egy eldugott pontjára vonult az őt követő hívekkel, ahol 1977-ben Jonestown néven kolóniát alapított, mely ugyan földi paradicsomként indult, hamar koncentrációs táborrá változott. Jonestown lakói rendszeres fizikai és lelki terrornak, kínzásoknak és teljes agymosásnak voltak kitéve. A nőket és gyermekeket Jones rendszeresen zaklatta szexuálisan, ha pedig ellenálltak, villamos áramot vezetett a végtagjaikba. Halál várt azokra, akikben felmerült a távozás gondolata.

A telepről kiszivárgó nyugtalanító hírek hatására Leo Ryan kaliforniai képviselő személyesen utazott Jonestown-ba ellenőrző körútra. Ekkor az elborult szektavezér egy utolsó prédikációra hívta híveit, melyben felszólította őket, hogy igyanak az általa felkínált, ciánnal mérgezett üdítőitalból. A végsőkig manipulált emberek önként hajtották fel a halált hozó koktélt.

Jim Jones, és a szekta áldozatainak síremléke

Az anyák megitatták gyermekeiket, a családok egymás kezét fogva nyugodtan várták a halált. Később a hatóságok több mint kilencszáz holttestet találtak a helyszínen, közöttük Jones-t is, aki valószínűleg főbe lőtte magát.

Szex, drogok, gyilkosságok: a Család

A ma is működő szervezet tagjai Jézus-rajongóknak, Jézus-embernek vallják magukat. Mozgalmuk lényege kezdetben abból állt, hogy a drogfüggő hippiket a keresztény tanok erejével állították soraikba, mellyel eleinte magasztos elveket követtek. A hippistílust megtartották, a szabad szerelem követését azonban felváltotta Isten és ember szeretete. Isten imádatát az egyén fölé helyezték. Mint annyi más hasonló közösség esetében, hamarosan itt is megjelentek a torzulás jelei.

David Brandt Berg 1968-ban alapított egy Jézus-mozgalomra épülő, új közösséget a kaliforniai Huntington Beachen, és az alapokat felrúgva, immár ötvözte azt a szexuális forradalom tanaival, a szabad szerelem eszméivel.

A ma is aktív gyülekezeten belül elfogadottak, sőt, támogatottak a házasságtörő viszonyok egyedülállókkal, valamint egymás gyermekeivel a 18. életév betöltése után. Leghíresebb tanításuk a flörtölős halászat, mely szerint a szervezett szexuális flörtöléssel kell becsábítani a gyanútlan idegeneket.

A Család tagjai és Charles Manson

David Brandt Berg egyik követője volt a hírhedt tömeggyilkos, Charles Manson is, aki az 1960-as évek végén alapította meg Manson-család néven a saját hippipünkösdista közösségét. Manson Krisztus és a Sátán megtestesülésének vélte önmagát, nem csoda hát, hogy az általa vezetett közösség élén számos brutális gyilkosságot követett el, vagy tervelt ki, majd végeztetett el a Család tagjaival. A kegyetlen csoport gyilkolta meg többek között Roman Polanski, a híres filmrendező nyolc és fél hónapos terhes feleségét, Sharon Tate színésznőt.

Az emberiség ellensége
Az elkövetett rémségekért, emberölésekért és gyilkosságra való felbujtásért Charles Mansont először halálra ítélték, mivel azonban a halálbüntetést időközben eltörölték, jelenleg életfogytiglani börtönbüntetését tölti a kaliforniai Corcoran Állami Fegyházban. Mansont Amerikában a Gonoszt megszemélyesítő alakként tartják számon.

Öngyilkosságok sorozata: a Menny Kapuja

1997 tavaszán megdöbbentő öngyilkosság-sorozatról számoltak be a hírek, melynek a hátterében álló vallási tébolyt az ufóláz generálta.
A Menny Kapuja szervezetet egy pár vezette. A már elég korán a zavarodottság jeleit mutató férfi, Marschall Applewhite egy pszichiátriai kezelés során ismerkedett meg az akkor ápolónőként dolgozó Bonnie Nettlest-el, akiben megtalálta lelki társát. Követhetetlen, zagyva tanokat agyaltak ki, többek között azt, hogy akkor kelthetik fel egy magasabb rendű, földön kívüli civilizáció figyelmét, ha felhagynak a szexuális élettel és a fizikai érintkezés bármely formájával.

A Halle-Bopp-üstökös

Magát az emberi nemi szervet és a szaporodást emberhez nem méltó, alantas dolognak tekintették. Zavarodottságuk ellenére több tucat feltétlen követőjük akadt, akikkel Kaliforniában telepedtek le.

Egyik legfőbb rögeszméjük az volt, hogy a Halle-Bopp-üstökös mögött egy ufó rejtőzik, az idegenek célja pedig nem más, mint az, hogy evakuálják a Földről azokat az embereket, akik méltóak Isten országára. Nézeteikben keveredtek a rosszul értelmezett reinkarnációs tanok és az apokaliptikus látomások. Folyamatosan olvasták a Bibliát, és beteg, zavarodott lélekkel a téveszméik szerint forgatták ki, értelmezték az írás szavait.

Az apokaliptikus látomás és jövőkép miatt 39-en vetettek véget önként az életüknek 1997-ben, közöttük számítástechnikai szakemberek és üzletemberek.

Osho, mint szektavezér
Az Osho (1931-1990) néven népszerűvé váló guru - aki élete során viselte a Rajneesh Chandra Mohan, a Jain Acharya Rajneesh, a Bhagwan Shree Rajneesh és az Osho nevet is - gyógyítás ürügyén kemény fizikai munkát, olykor kínzást, ordítás- és nevetésterápiát, valamint szexorgiákat is alkalmazott a jobbára gazdag zsidó családokból származó, gyakran eltorzult fizikumú híveken. A guru rajongott Hitlerért, rendszeresen fogyasztott váliumot, LSD-t és hasist, továbbá pácienseit is tömte drogokkal. Az Egyesült Államokból több millió dolláros adócsalás miatt utasították ki. Adótartozása fejében Oshótól több tízmillió dollár készpénzt, 94 Rolls Royce luxusautót és több tucat, gyémántokkal ékesített arany női karórát kobozott el az adóhatóság.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük