A 3 leggyakoribb ok, amiért a fiúk félrelépnek

Nem te tehetsz róla!

Amilyen édesek az első szerelmek, olyan fájdalmasak a csalódások. Ne magadat okold!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A középiskolás szerelmek a legszebb emlékek közé fognak tartozni egész életedben, ám sajnos a csalódások is különösen fájdalmasak.

Reméljük, hogy ebből minél kevesebb jut majd neked, de ha mégis úgy adódik, hogy egy fiú visszaél a bizalmaddal, fontos tudnod: bármit is mond, korántsem biztos, hogy önhibádból keveredtél bele a helyzetbe. Ne feledd, egy kapcsolat alakulása mindig két emberen múlik!

Életkori sajátságok

Ha megcsalnak, abban talán az a legrosszabb, hogy becsapva és megalázva érzed magadat - ha egy kapcsolat már kihűlt, és a fiú úgy érzi, ideje továbbállni, az önmagában sem túl szívderítő dolog, de ha egyenes beszéd helyett a hátad mögött kezd új kapcsolatba, az még fájdalmasabb.

Ne magadat kezdd el okolni: ebben az életkorban, akárcsak neked, a fiúknak is kevés tapasztalatuk van még a kapcsolatok működtetéséről, és arról is, hogyan lehet a legtisztességesebben és legkevesebb fájdalommal lezárni valamit, ha eljön az ideje.

Szakítani sohasem könnyű, de a rutintalan pasik esetében megvan rá az esély, hogy annyira félnek a kellemetlen helyzettől, hogy inkább a hátad mögött kezdenek egy új kapcsolatba - ezzel persze csak még több bajt okoznak, ám sokaknak tapasztalatra van szükségük ahhoz, hogy ezt egy életre megtanulják.

Önigazolás

Észrevetted már, hogy ha kapsz egy bókot, akkor az az egész napodat feldobhatja? Jobb lesz a kedved, magabiztosabb leszel, és éppen ilyen érzéseket vált ki a fiúkból is, amikor egy újabb hódítást tudhatnak magukénak.

7 jel, hogy a srác nem vesz téged komolyan

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ideális esetben a pasi belátja, hogy azzal, hogy téged meghódított, még nem ért véget a feladat, egy kapcsolatért ugyanis folyamatosan dolgozni kell, és egy nőt megtartani éppen olyan nehéz, mint megszerezni. Előfordulhat azonban, hogy a párod ezt nem így látja, és azért ugrik fejest a hátad mögött futó kalandokba, hogy az önbizalmát építgesse. Egy egészséges személyiségnek természetesen erre nincs szüksége, vagyis ebben az esetben sem te vagy a főbűnös, ha a pasid félrelép.

A tiltott gyümölcs íze

Igaz a mondás, miszerint a tiltott gyümölcs mindig édesebb: lehet, hogy a pasi önbizalmával nincs semmi gond, viszont az izgalom és a bizsergés, amit egy titokban kezdett viszony magával hoz, nagyon is kedvére való.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? A legújabb epizódban többek között ezekre a kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Promóció

Amíg valaki nem áll készen a megállapodásra, addig munkál benne a vadászösztön, és folyton keresi az újabb és újabb izgalmakat - ebben önmagában még semmi kivetnivaló nem lenne, ha a pasi úgy csinálná, hogy közben ne okozzon fájdalmat másoknak. Ha újabb izgalmakat keres, ám erről téged elfelejt tájékoztatni - mondjuk, mert közben egy stabil kapcsolat kényelmére és biztonságára sem szívesen mond nemet -, akkor nem te vagy a hunyó a kisiklás miatt.

Ezt is szeretjük