49-szer klónozták a kutyát, hogy kiderítsék, mitől ilyen kicsi
A kutatók eredetileg nem így tervezték, ám az élet végül másképp hozta.

milly
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Megdöbbentő kutyarekorderek szerte a világon élnek: egyesek magasugrásban jeleskednek, mások a legnagyobb füllel büszkélkedhetnek, míg valaki a legizmosabb kutya címét tudhatja magáénak.

Miracle, azaz Csoda Milly a világ legkisebb, egyben a legtöbbet klónozott kutyája, így a csivava rögtön két kategóriában is világrekordernek számít. A kutatók Milly szokatlanul kis méretének titkát akarták megfejteni, ezért kezdték el klónozni.

A világ legkisebb kutyája

Képzelj el egy kutyát, ami nemhogy a tenyereden, de majdhogynem egy evőkanálon elfér: a kétéves Milly pont ilyen, állva ugyanis mindössze tíz centiméter, tömege pedig akár egy nagyobb almáé. Az állatorvos az eb születésének pillanatában nem sok reményt fűzött a túléléshez, gazdája, Vanesa Semler azonban nem mondott le róla, ezért hála a kitartásának és a kétóránkénti etetésnek, a kutyus életben maradt. Mi az, hogy életben maradt, valósággal kicsattan az energiától!

Klónozását egy dél-koreai kutatóközpontban kezdték meg - Semler százezer dollárt fizetett érte -, ahol egyébként más állatokat is klónoznak, többnyire haláluk után, gazdáik kérésére. A kutatók kíváncsiak voltak, milyen genetikai elváltozás okozza Milly pöttöm méretét, ezért negyvenkilencszer klónozták. Hogy végül sikerrel jártak-e, arról nem szól a fáma.

Közülük egyébként tizenketten jelenleg is a Semler család floridai otthonában élnek. "A kölykök tökéletes másai Millynek, némelyikük természetében is hasonlít hozzá, néhányan azonban valamivel nagyobbak nála" - nyilatkozta Vanesa egy televíziós műsorban.

Együtt járják a világot

Milly köré mostanra népes rajongótábor gyűlt, hiszen összesen több százezer követője van a Facebookon. "Jó érzéssel tölt el, hogy az emberek kíváncsiak rá, arra, hogy hogy van, mit eszik, és egyáltalán egészséges-e. Számunkra ő egy kisbaba. Bár alkalmanként inkább egy dívához hasonlítanám, mert csak a csirkét és a lazacot szereti, ha pedig nem kapja meg, akkor bármikor képes nekünk hátat fordítani, és sírni."

A cikk az ajánló után folytatódik

Nézd meg ezt is - Óriási meglepetést okozott a gazdinak ez a husky

A félig husky-félig malamut keverék kétévesen került új gazdájához, előtte mentett négylábúként, macskák között nevelkedett, idővel pedig egyre több viselkedésbeli hasonlóságot mutatott nevelőszüleivel.

Ezt is szeretjük