5 letehetetlen regény nyaraláshoz

Könnyed, csajos olvasmányok

Ha könnyű, mégis izgalmas regényt vinnél magaddal a strandra, a következő öt közül válassz!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nyár a szabadságok, a pihenés és a szórakozás időszaka. Ilyenkor végre van idő a kultúrára is: most előveheted mindazokat a könyveket, melyeket egész évben el akartál olvasni, de az év közbeni hajtásban nem maradt rá időd.

Ha viszont éppen nincs semmilyen ötlet a tarsolyodban, akkor sem kell üres kézzel indulnod a strandra. A következő könyvek kitűnő társaid lehetnek, akár az árnyékban élvezed a nyarat, akár napozol.

Czipper Ágota: 144 ártatlan nap

Tenger, napfény, ouzóillat. Az ókor és a 21. század varázslatos találkozása. A legtöbbeknek ez jut eszébe, ha Görögországról kérdezik. A 144 ártatlan nap - a Nők Lapja Évszakok regénypályázat győztes alkotása - azonban Görögország rácsok mögé zárt világát tárja az olvasó elé. Czipper Ágota regénye Athénba vezet, de nem a tavernák, a múzeumok, műemlékek és műkincsek birodalmába, hanem a Korydallos női börtön falai közé.

Egy fiatal magyar nő a görög hatalmi gépezet áldozatává válik: egy pénzügyi vita túszaként ártatlanul bebörtönzik. Élete egyetlen délután alatt megváltozik. A mocskos priccsek és ablaktalan cellák világában, kétes alakok közé zárva találja magát.

Mégis új utazásra indul: miközben megannyi női sorssal találkozik, eljut úti céljához is, megismeri lelke legmélyét. Hogy megerősödve a 143. napon kézhez kapjon egy görög betűktől cirkalmas írást, melynek értelmében a 144. napon újabb utazás vár rá.

Kiadja az Athenaeum Kiadó.
Ára 2990 forint.

Kerstin Gier: Férfiak és egyéb katasztrófák

A modern női regények német sikerírónőjének közkedvelt könyve igazi kikapcsolódást ígér. A történet felhőtlen humort, önfeledt vihogást, könnytörölgetős, térdcsapkodós hahotázást idéz elő minden olvasóból.

Hősnőnk Judith, a 26 éves, nyugdíjas egyetemista meglehetősen elégedetlen az életével. Izomagyú barátja fontossági sorrendjében a kerékpározás után szerepel, és folyamatos harcban áll a kilóival és a pattanásaival. Barátnői helyzete sem rózsásabb: Susanna elsüllyed egy gusztustalan haspók mellett, Katját gátlástalanul csalja a barátja, Bille fejét pedig elcsavarja egy korlátolt, nagyképű alak. A hősnőt azonban helyzetkomikumokban bővelkedő magánéleti kudarcai nyílegyenesen vezetik az öntudatos önmegvalósítás felé.

A négy barátnő a nagy ő keresése közben egyik groteszk-humoros kalandból a másikba csöppen, egészen a könyv meglepő végkifejletéig.

Kiadja a Trivium Kiadó.
Ára 2990 forint.
A könyvet itt rendelheted meg. »

Vass Virág: Franciadrazsé

Réka, az ambiciózus, huszonéves lány egy pályázatnak köszönhetően Európa legnagyobb médiabirodalmában tölti szakmai gyakorlatát, ahol azonnal belehabarodik a művelt, bohém és sármos művészeti vezetőbe. A férfit azonban egy negyvenes éveiben járó párizsi anyuka tartja érzelmi fogságban, miközben a fiatal magyar gyakornoknak sem tud ellenállni. Riválisa lehet-e egy érett nő egy huszonéves lánynak? Mennyi igazság rejlik a közhelyek által felhabosított francia szexepilben? Miért éppen Párizsban derül ki, mit jelent Jin módra gondolkodni és Jang módra élni?

Vass Virág első regénye, a Vulévu egy hét alatt került az eladási sikerlisták élére. A Franciadrazsé a sikersorozat folytatása. Egy furcsa szerelmi háromszög krónikája, mely hitelesen rögzíti a nőiesség modern és örök érvényű szabályait. Hogyan küzdünk, hogyan szeretünk, hogyan szenvedünk, hogyan békülünk? És mindebből mit vesz észre a férfi?

Kiadja az Ulpius-Ház Könyvkiadó.
Ára 3499 forint.

Sebastian Barry: Egy eltitkolt élet

Az immár százéves Roseanne McNulty egy elmegyógyintézetben töltötte felnőtt életének jó részét, ám a kórházat nemsokára bezárják. Az orvosára hárul a feladat, hogy kiderítse: annak idején miért zárták be Roseanne-t. A pszichiáter, dr. Grene és az idős hölgy között az évek során szoros és különleges kapcsolat, már-már barátság alakult ki, Roseanne mégsem képes megnyílni a férfi előtt. Miközben égeti a vágy, hogy megossza vele hányatott élete történetét, csupán a naplójának lapjain tudja őszintén feltárni titkait. Amikor dr. Grene megtalálja a feljegyzéseket, az asszony megdöbbentő erejű visszaemlékezése magával ragadja. Nyomozni kezd rég elfeledett dokumentumok után, és felfedezései mindkettejük életét kizökkentik a megszokott kerékvágásból.

Sebastian Barry megejtő szépségű regénye fergeteges sikert aratott az olvasóközönség, valamint a kritikusok körében is: számos elismeréssel jutalmazták, elnyert több neves irodalmi díjat, és felterjesztették többek között a rendkívül tekintélyes Man Booker-díjra is.

Kiadja a General Press Kiadó.
Ára 2800 forint.

Daniel Glattauer: Gyógyír északi szélre

Emmi Rothner e-mailben szeretné lemondani a Like magazin előfizetését, de félreüt egy betűt, és levele véletlenül Leo Leikénél köt ki. Minthogy újra meg újra a rossz címre ír, Leo egy idő után kénytelen felvilágosítani őt a tévedéséről.

Így veszi kezdetét a különleges levélváltás, melynek során a teljes ismeretlenség és kedves bensőségesség közötti keskeny mezsgyén egyensúlyozva egyre közelebb kerülnek egymáshoz, míg végül kénytelenek feltenni maguknak a kérdést: vajon a levelekben kifejezett, egymás iránti egyre erősebb érzéseik kiállják a személyes találkozás próbáját?

Kiadja a Park Kiadó.
Ára 2900 forint.

És, ha igen, hogyan tovább? A mai internetfüggő világban ezek a kérdések és a válaszok aktuális problémát feszegetnek.

OLVASD EL EZT IS!

  • kultúra
  • könyv

5 letehetetlen regény

Ezt is szeretjük