5 letehetetlen regény nyaraláshoz

Könnyed, csajos olvasmányok

Ha könnyű, mégis izgalmas regényt vinnél magaddal a strandra, a következő öt közül válassz!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nyár a szabadságok, a pihenés és a szórakozás időszaka. Ilyenkor végre van idő a kultúrára is: most előveheted mindazokat a könyveket, melyeket egész évben el akartál olvasni, de az év közbeni hajtásban nem maradt rá időd.

Ha viszont éppen nincs semmilyen ötlet a tarsolyodban, akkor sem kell üres kézzel indulnod a strandra. A következő könyvek kitűnő társaid lehetnek, akár az árnyékban élvezed a nyarat, akár napozol.

Czipper Ágota: 144 ártatlan nap

Tenger, napfény, ouzóillat. Az ókor és a 21. század varázslatos találkozása. A legtöbbeknek ez jut eszébe, ha Görögországról kérdezik. A 144 ártatlan nap - a Nők Lapja Évszakok regénypályázat győztes alkotása - azonban Görögország rácsok mögé zárt világát tárja az olvasó elé. Czipper Ágota regénye Athénba vezet, de nem a tavernák, a múzeumok, műemlékek és műkincsek birodalmába, hanem a Korydallos női börtön falai közé.

Egy fiatal magyar nő a görög hatalmi gépezet áldozatává válik: egy pénzügyi vita túszaként ártatlanul bebörtönzik. Élete egyetlen délután alatt megváltozik. A mocskos priccsek és ablaktalan cellák világában, kétes alakok közé zárva találja magát.

Mégis új utazásra indul: miközben megannyi női sorssal találkozik, eljut úti céljához is, megismeri lelke legmélyét. Hogy megerősödve a 143. napon kézhez kapjon egy görög betűktől cirkalmas írást, melynek értelmében a 144. napon újabb utazás vár rá.

Kiadja az Athenaeum Kiadó.
Ára 2990 forint.

Kerstin Gier: Férfiak és egyéb katasztrófák

A modern női regények német sikerírónőjének közkedvelt könyve igazi kikapcsolódást ígér. A történet felhőtlen humort, önfeledt vihogást, könnytörölgetős, térdcsapkodós hahotázást idéz elő minden olvasóból.

Hősnőnk Judith, a 26 éves, nyugdíjas egyetemista meglehetősen elégedetlen az életével. Izomagyú barátja fontossági sorrendjében a kerékpározás után szerepel, és folyamatos harcban áll a kilóival és a pattanásaival. Barátnői helyzete sem rózsásabb: Susanna elsüllyed egy gusztustalan haspók mellett, Katját gátlástalanul csalja a barátja, Bille fejét pedig elcsavarja egy korlátolt, nagyképű alak. A hősnőt azonban helyzetkomikumokban bővelkedő magánéleti kudarcai nyílegyenesen vezetik az öntudatos önmegvalósítás felé.

A négy barátnő a nagy ő keresése közben egyik groteszk-humoros kalandból a másikba csöppen, egészen a könyv meglepő végkifejletéig.

Kiadja a Trivium Kiadó.
Ára 2990 forint.
A könyvet itt rendelheted meg. »

Vass Virág: Franciadrazsé

Réka, az ambiciózus, huszonéves lány egy pályázatnak köszönhetően Európa legnagyobb médiabirodalmában tölti szakmai gyakorlatát, ahol azonnal belehabarodik a művelt, bohém és sármos művészeti vezetőbe. A férfit azonban egy negyvenes éveiben járó párizsi anyuka tartja érzelmi fogságban, miközben a fiatal magyar gyakornoknak sem tud ellenállni. Riválisa lehet-e egy érett nő egy huszonéves lánynak? Mennyi igazság rejlik a közhelyek által felhabosított francia szexepilben? Miért éppen Párizsban derül ki, mit jelent Jin módra gondolkodni és Jang módra élni?

Vass Virág első regénye, a Vulévu egy hét alatt került az eladási sikerlisták élére. A Franciadrazsé a sikersorozat folytatása. Egy furcsa szerelmi háromszög krónikája, mely hitelesen rögzíti a nőiesség modern és örök érvényű szabályait. Hogyan küzdünk, hogyan szeretünk, hogyan szenvedünk, hogyan békülünk? És mindebből mit vesz észre a férfi?

Kiadja az Ulpius-Ház Könyvkiadó.
Ára 3499 forint.

Sebastian Barry: Egy eltitkolt élet

Az immár százéves Roseanne McNulty egy elmegyógyintézetben töltötte felnőtt életének jó részét, ám a kórházat nemsokára bezárják. Az orvosára hárul a feladat, hogy kiderítse: annak idején miért zárták be Roseanne-t. A pszichiáter, dr. Grene és az idős hölgy között az évek során szoros és különleges kapcsolat, már-már barátság alakult ki, Roseanne mégsem képes megnyílni a férfi előtt. Miközben égeti a vágy, hogy megossza vele hányatott élete történetét, csupán a naplójának lapjain tudja őszintén feltárni titkait. Amikor dr. Grene megtalálja a feljegyzéseket, az asszony megdöbbentő erejű visszaemlékezése magával ragadja. Nyomozni kezd rég elfeledett dokumentumok után, és felfedezései mindkettejük életét kizökkentik a megszokott kerékvágásból.

Sebastian Barry megejtő szépségű regénye fergeteges sikert aratott az olvasóközönség, valamint a kritikusok körében is: számos elismeréssel jutalmazták, elnyert több neves irodalmi díjat, és felterjesztették többek között a rendkívül tekintélyes Man Booker-díjra is.

Kiadja a General Press Kiadó.
Ára 2800 forint.

Daniel Glattauer: Gyógyír északi szélre

Emmi Rothner e-mailben szeretné lemondani a Like magazin előfizetését, de félreüt egy betűt, és levele véletlenül Leo Leikénél köt ki. Minthogy újra meg újra a rossz címre ír, Leo egy idő után kénytelen felvilágosítani őt a tévedéséről.

Így veszi kezdetét a különleges levélváltás, melynek során a teljes ismeretlenség és kedves bensőségesség közötti keskeny mezsgyén egyensúlyozva egyre közelebb kerülnek egymáshoz, míg végül kénytelenek feltenni maguknak a kérdést: vajon a levelekben kifejezett, egymás iránti egyre erősebb érzéseik kiállják a személyes találkozás próbáját?

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Kiadja a Park Kiadó.
Ára 2900 forint.

És, ha igen, hogyan tovább? A mai internetfüggő világban ezek a kérdések és a válaszok aktuális problémát feszegetnek.

OLVASD EL EZT IS!

  • kultúra
  • könyv

5 letehetetlen regény

Ezt is szeretjük