5 letehetetlen regény nyárra

Elmerülnél egy izgalmas regényben, de egy sem akad a kezed ügyében? Válassz egyet nyári kedvenceink közül - biztosan nem fogsz csalódni.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nyár kitűnő alkalom arra, hogy egy kicsit több időt tölts olvasással. A következő könyvek egytől egyig kitűnő olvasmányok, ráadásul nem csak strandtáskádban tarthatod őket: a nyár múltával is bátran előveheted.

Rövid, tömör, felejthetetlen: A felolvasó Bernhard Schlinktől

A kamasz Michael Berg hosszú betegségből lábadozik, amikor megismerkedik a nála húsz évvel idősebb Hannával.

Szenvedélyes szerelem szövődik a fiúcska és a nő között, melyben a testi gyönyör éppolyan fontos kapocs, mint a könyvek szeretete.

Évekkel később Michael megdöbbentő részleteket tud meg Hanna múltjáról, és kénytelen szembenézni a náci kegyetlenségekkel - egy új generáció szemével.
Bernhard Schlink minden idők egyik legsikeresebb regényének szerzője, a német irodalom ünnepelt csillaga. A felolvasó az összes neves nemzetközi díjban részesült, világszerte hétmillió példányban adták el, 37 nyelven.

Kiadja az Ulpius-ház Könyvkiadó.
Ára 2999 forint.
A könyvet itt rendelheted meg. »

Szerelemben, háborúban: Sztálin gyermekei Owen Matthews-tól

1937-ben Borisz Bibikov, a fiatal komisszár búcsúcsókot nyomott két kislánya homlokára, és lesietett a lépcsőn. A családja ekkor látta utoljára. A sztálini titkosrendőrség börtönbe zárta, feleségét a Gulagra hurcolták, a kis Lenina és Ljudmila pedig magukra maradtak.
Ljudmila hozzászokott, hogy mindenért meg kell küzdenie, és amikor a hidegháború csúcspontján Moszkvában megismerkedett egy külföldi fiatalemberrel, és beleszeretett, tudta, hogy azért is harcolnia kell
majd, hogy együtt lehessenek.

Mervyn Matthews, aki naiv módon rajongott Oroszországért, veszedelmes játékba kezdett a KGB-vel, Mila és Mervyn pedig hirtelen a nemzedéküket meghatározó ideológiai szakadék két ellentétes oldalán találta magát.
Évtizedek múltán Owen Matthews - aki dolgozott a The Times-nak, a Daily Telegraph-nak és a Newsweeknek - rekonstruálja nagyapja halálig vezető útját a sztálini tisztogatások poklában, szülei szerelmének történetét pedig leveleikre és emlékeikre támaszkodva meséli el.

Kiadja az Alexandra Kiadó.
Ára 2959 forint.
A könyvet itt rendelheted meg. »

A múlt nyomában: Hajsza Tim Wintontól

Fred Scully, az egyetemi tanulmányokba is belekóstolt ausztrál kétkezi munkás a családjával együtt kiválasztott új otthon elkészülte után egy írországi repülőtéren várja feleségét és kislányát, de csak az anyja által magára hagyott hét éves Billie érkezik meg - az őt ért sokktól hosszú időre némaságba zárkózva.
A könyv kettejük útját mutatja be a korábban Európában töltött évek kedves emlékekkel teli helyszínein át, az utazást, melynek során az apa mind jobban beszűkülő tudattal keresi feleségét.
A válságos pillanatokban nagyszerű jellemről tanúbizonyságot tevő kislánya tartja benne a lelket: ő az, aki végül megóvja a férfit személyiségének teljes szétesésétől.
A Hajsza 1995-ben jelent meg, de csak most olvasható magyarul is.

Kiadja a Cartaphilus Könyvkiadó.
Ára 3120 forint.

Hét ember, hét sors, hét történet: Bangkok, tranzit Fejős Évától

Bangkok. Ölelő, forró, egzotikus város, ahol a múlt és a jövő összekapcsolódik, és ahol bármi megtörténhet. Hét ember sorsa keresztezi egymást ebben a metropolisban. Hét ember, hét kereső, akiknek ez a város talán az utolsó állomás. Vagy az első egy új élet felé? David, a sikeres üzletember már évek óta nem találja azt a nőt, akit hagyott elmenni. Helen, a körülrajongott fotómodell, karrierje csúcspontjára érkezett, mégis csupa kétely és bizonytalanság. Paul, aki világéletében outsidernek tartotta magát, végre mer élni, de talán már késő. Anne, aki nem olyan régen még boldog feleség és anya volt, meg akarja érteni, miért vesztett el hirtelen mindent. Simon, a kiváló orvos egy nőt keres, akinek nem tudta megadni azt, amire vágyott. Saolla, a Cowboy utcai madám talán segít neki abban, hogy megtalálja - legalább önmagát. A kiskorában örökbe fogadott bájos Lian a gyökereihez tér vissza, amikor megtudja, hogy Thaiföldön született. Miért éppen ők heten? Miért érkeztek egy időben Bangkokba? A választ talán megtalálod.

Kiadja az Ulpius-ház Könyvkiadó.
Ára 2549 forint.
A könyvet itt rendelheted meg. »

Lebilincselő mese: Daniel Stein, tolmács Ljudmila Ulickajától

Daniel Stein lengyel zsidó menekült, aki szinte gyerekként a Gestapo tolmácsa lesz a megszállt Litvániában, közben életét kockáztatva zsidókat szöktet a gettóból, aztán partizánnak áll, majd a háború után egy krakkói kolostorban szerzetesi fogadalmat tesz, hogy néhány év múlva Izraelbe utazzon. Feltett szándéka, hogy ott az őskeresztény közösségek mintájára föléleszti Jakab, az Úr testvére egyházát. Egész élete csupa hit, csupa szeretet, csupa szolgálat. Ám egy idealistának a Szentföldön sincs könnyű dolga, a világ ugyanis mindenütt a maga módján bánik velük.
Ulickaja kimeríthetetlennek tűnő fantáziával és emberismerettel népesíti be regényében a Daniel Steint körülvevő világot a 20. század második felének történelmi forgatagában és hétköznapjaiban. Ulickaja lebilincselően mesél, a mese azonban nem fedi el a nyugtalanító kérdéseket sem.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

És az író válasza mindig egy hős sorsa: ezúttal Daniel testvéré, aki tolmácsként nyelveken szól, emberként pedig fáradhatatlanul keresi, és meg is találja a fényt - önmagában is, a világban is.

Kiadja a Magvető Könyvkiadó.
Ára 2967 forint.

Ezt is szeretjük