Ritka fotók az 51-es körzetből: lebilincselő képsorozat a rejtélyes bázis vidékéről

Egy művészpár érdekes képsorozatot készített az 51-es körzet környékén.

51-es-korzet
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Komoly titkolózás övezi a Nevadában található Groom Lake katonai bázist, amit a köznyelv csak 51-es körzetként emleget. Korábban még a létezését sem ismerték el hivatalosan: ez 2013-ban változott meg, amikor a CIA elismerte, hogy felderítőeszközöket és fegyvereket tesztelnek ott. Nem csoda, hogy a térséget a mai napig számos összeesküvés-elmélet lengi körül, ezek közül is az ufóteóriák a legnépszerűbbek. Sokan úgy vélik, hogy földönkívüliekhez kapcsolódó kísérleteket végeznek a bázison, ami tiltott övezetként működik, és a rejtélyek miatt az amerikai popkultúra szerves részévé vált.

Számos dokumentumfilm készült a témában, és az utóbbi években az internetezőket is intenzíven foglalkoztatta a hely, tavaly még egy leleplezőakciót is szerveztek, ami végül nem az eredeti elképzelés szerint valósult meg. Az érdeklődés csak némileg csillapodott, ezt jól mutatja, hogy az "area 51" kifejezésre kizárólag az elmúlt egy hónapra szűkítve több tucat oldalnyi eredményt ad ki a Google keresője.

Friss képek az 51-es körzetből

Nagyon kíváncsi volt a bázis környékére Ryan Koopmans és társa is, akiket nem az ott végzett tevékenység, hanem inkább a térség hangulata és jellegzetességei érdekeltek. A két fotós igazán izgalmas dolgokat látott, és ezekről lebilincselő képsorozatot készítettek. Nézz meg néhányat a gyűjteményükből!

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük