279 ezres nettó átlagfizetés? Top 5 szakma Magyaroszágon

Friss KSH-eredmények

A KSH adataiból kiderül, mely ágazatokban adnak kiemelkedő bért.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Központi Statisztikai Hivatal nyilvánosságra hozta a tavalyi évre vonatkozó összesítését a magyar gazdaságban dolgozó munkavállalók számáról és keresetükről. 2010-ben a legalább ötfős vállalkozásoknál és a költségvetési intézményeknél alkalmazásban állók létszáma átlagosan 2 millió 702 ezer fő volt, a nettó átlagkereset pedig 132 600 forint. A KSH részletes táblázataiból a top gazdasági ágazatok is kiderülnek, ezeket gyűjtöttük össze.

1. Nettó 279 ezer forint

Tavaly a feldolgozóiparon belül a kőolaj-feldolgozás, kokszgyártás területén volt a legmagasabb a nettó kereset. Ebben a szakágazatban a nettó bér tavaly 279 forintra rúgott, a fizikai munkások e területen nettó 202 ezer forintot kerestek 2010-ben, a szellemi dolgozók pedig nettó 357 ezer forintot.

2. Nettó 245 ezer forint

A pénzügyi, biztosítási tevékenység szintén jól hozott dolgozóinak tavaly. Az átlagos nettó kereset ebben az ágazatban nettó 245 ezer forint volt, a fizikai munkások mintegy 100 ezer forintot vihettek haza, a szellemi dolgozók pedig 248 ezer forintot.

3. Nettó 218 ezer forint

Harmadik helyre szintén egy szakágazat került a feldolgozóiparból. A gyógyszergyártás területén az átlagos nettó fizetés 218 ezer forint volt, a fizikai munkások itt nettó 169 ezer forintot kerestek, a szellemi dolgozók pedig nettó 258 ezer forintot.

4. Nettó 213 ezer forint

Érdemes körbenézni munkáért a villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás területén is. Ebben az ágazatban az átlagos nettó kereset 213 ezer forint volt tavaly, a fizikai munkások 171 ezer forintot, a szellemi dolgozók pedig 257 ezer forintot kerestek 2010-ben.

5. Nettó 213 ezer forint

Szinte forintra megegyezik az előző ágazattal az információ és kommunikáció ágazat átlagos fizetése, a különbség mindössze pár száz forint. Ezen a területen a nettó átlagbér szintén 213 ezer forint volt, a fizikai munkások itt tavaly 128 ezer forintot kerestek, a szellemi dolgozók pedig 226 ezer forintot.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük