2012. december 21-én véget ér a 26 ezer éves időszak

Mi lesz azután?

Olvass az ősi jóslatokban, hogy megtudd, világvége jön, vagy spirituális ugrás?

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ahogyan közeledik a 2012-es év, egyre terjednek a világvégéről szóló jóslatok és szóbeszédek. Egyesek látni vélik a közelgő vég jeleit a gazdasági válságban, a szaporodó természeti katasztrófákban és környezetszennyezésben, vagy pusztán a felgyorsult életvitelben.

A közeli világvége-jövendölések alapját a maják naptára adja, eszerint az időszámítás 2012. december 21-ével véget ér. Ez a rejtélyes szakadás az időben különböző találgatásoknak ad alapot arról, hogy vajon mi fog velünk történni a nem is annyira távoli jövőben.

Vajon természeti katasztrófának esik áldozatul az emberiség, vagy meteorbecsapódásnak? Netán ekkorra tetőzik az emberiség lassú önfelemésztése? Esetleg csak egy nagyobb globális változás következik be, mely az emberiség spirituális átalakulásához vezet?

A 2012-vel foglalkozó jósok közül többen úgy gondolják, csak az embereken múlik, hogy sikerül-e pozitív változást elérniük, hogy ezzel elkerüljék a katasztrófát, és magasabb lét- és rezgésszintre lépjenek.

Ugyanakkor minden nép mítoszaiban előfordulnak világvégejóslatok, de csak kevesen írnak napra pontos dátumot. Úgy tűnik, e nap csillagászati jelentőségét és számmisztikai érdekességét elsősorban a közép-amerikai kultúrák ismerték fel.

Egy csillagászati időszak vége

2012. december 21. egy 26 ezer éves csillagászati időszak végét jelzi, de egyben lehetőséget jelent egy új korszak kezdetére is. Ezen a napon ritka együttállás lesz megfigyelhető a Föld és a Nap között, emellett a Neptunusz, a Plútó és az Uránusz is kölcsönösen hatást gyakorolnak egymásra. A múltban ilyen együttállások esetén szerencsétlenségek és katasztrófák következtek be az emberek életében, de ezúttal talán másképp lesz, legalábbis ezt állítják az optimistább jóslatok. E reményteli jövendölések egy része az aranykor eljövetelét látja az átmenetben. Eszerint a változás az emberek tudatosságára és lelki életére lesz hatással, és egy magasabb rezgésszinten létrejövő élet kezdetét jelenti.

Brahma kilégzése

A hinduizmus tanításának része a világkorszakok tana. Eszerint a világ életében különböző kozmikus korszakok követik egymást, és az egyes korok különböző emberi tudatosságszintekkel járnak együtt. Az egyik mitikus ábrázolásban az egyes világkorszakokat úgy képzelik el, mintha Brahma isten lélegezné ki őket. Minden korszak végét egy-egy légzésszünet, majd megújulás követi. Bár bonyolult számításokat igényel bebizonyítani, hogy a hinduk szerint jelenleg is tartó sötét korszak vége egybeesik a maja naptár végével, mégis megtették már. Ha ez így van, akkor a most véget érő vaskor után egy új aranykor jön.

A karma tana

A buddhizmus mellett a hindu hagyományba is szervesen épül a karma tana. Igaz, míg a hinduknál a cselekedetet kiváltó szándéknak nem sok jelentősége van, a buddhizmusban ez az egyik fő kérdés. Ha tisztában vagy a karmikus feladatoddal, az segíthet abban, hogy javadra fordítsd a 2012-ben esetleg bekövetkező változásokat. Ha többet szeretnél tudni a karma tanáról és arról, hogy ez mennyiben befolyásolhatja a te életedet, nézd meg videónkat!

Azték napkő

Az aztékok által készített napkő egy korong alakú kő, ami a világ teremtéseit ábrázolja. Egyes tudósok naptárnak vélik, míg mások egy mitologikus világkép ábrázolásának. A kőbe öt napot karcoltak bele, mely öt világkorszakot szimbolizál. Rávésték a hozzájuk tartozó öt, egymástól különböző teremtés mozzanatait is. E rajzokból kiderül, hogy a készítés idején az aztékok már az ötödik korszakuknál tartottak, ami a jóslatok szerint birodalmuk széthullását jelezte számukra. Más értelmezések szerint viszont a széthullás a világ egészét érinti, és azt is kiolvasható a kőből, hogy 2012-ben földrengés vet véget a jelen korszaknak.

Inka aszteroida

A maja naptár végét érintő kérdésekről is megoszlanak a vélemények. Van, aki szerint az említett dátumot a teremtés napjának nevezték, és azt jósolták, hogy az aznap érkező kozmikus energia felébreszti az emberekben szunnyadó pozitív erőket. A maori hagyomány hasonlóan reménykeltő víziókkal ábrázolja a változást, ők az illúzió fátylának fellebbenését várják. Az inka előrejelzések viszont, úgy tűnik, kevésbé biztatóak: ők egy aszteroida becsapódására számítottak, mely megsemmisíti a Földet.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Akárhogy történjen is, az előttünk álló korszak és e kiemelt dátum fényében neked is lehetőséged nyílik arra, hogy lépéseket tegyél spiritualitásod és tudatosságod fejlesztéséért, és pozitív várakozással állj az esetleges változások elébe.

Cikkünk Diana Cooper 2012 és azután című könyve alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

  • jövő
  • világvége

Mikor lesz a világvége?

  • nyugati horoszkóp
  • karmahoroszkóp

2011-es karmahoroszkóp

Ezt is szeretjük