Felháborító! Mém lett a megerőszakolt lányról készült fotóból

Egy 16 éves houstoni lány számára nem ért véget a rémálom azzal a szörnyű éjszakával.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az emberiség sajnos újra és újra bebizonyítja, hogy mindig tud lejjebb süllyedni. Így történhetett meg, hogy július elején egy 16 éves lányt megerőszakoltak egy házibuliban, lefényképezték, ahogyan a földön fekszik, és feltették az internetre - a fotóból pedig végül mém lett.

Az elkövetők szabadon vannak, a botrány csak dagad, és most az áldozat, Jada is kiállt a nyilvánosság elé, és arcát vállalva küzd a terrorizálók ellen.

Erőszak és mémek

A 16 éves amerikai lány, Jada július elején egy bulin vett részt, ahol saját bevallása szerint nem drogozott, csak ivott néhányat, de nem lerészegedésig. Ezen az estén történt a szörnyűség: a tinilányt megerőszakolta a bulin részt vevő fiúk egyike, és fotókat, videókat készített a védtelen lányról.

Ezek nagyon rövid időn belül felkerültek az internetre, és ahelyett, hogy elvezettek volna a tetteshez, vicc tárgyává váltak, és az egyik fotóból még mém is lett, amit világszerte többen leutánoztak és feltöltöttek.

Sőt, olyanok is akadtak, akik Jadához intézték a szavaikat, és őt hibáztatták, kinevették a történtekért.

Ő ekkor megelégelte az egészet, és megmutatta arcát az egyik houstoni televízióban. A lány a története mellett azt is elmondta, nem látja értelmét a bujkálásnak, úgyis mindenki látta már a testét és az arcát, ő pedig azt szeretné, ha nem így emlékeznének rá, mert ez nem ő.

Kihez fordulj, ha bántanak?

Ha cikiznek, terrorizálnak a társaid, ne fojtsd magadba a dolgot, mindenképpen tudasd valakivel, akiben megbízol! Szakértőnk elmondja, mi a teendő.

Az interjú után

Jada nyilvános szereplése után a megnevezett elkövető a Twitteren kezdett el mocskolódó üzeneteket posztolni, hazugnak és még más csúnyaságoknak nevezte a lányt, majd nem sokkal később törölte a fiókját. Az interjúnak köszönhetően más réteg is tudomást szerzett az esetről, és hamar elszaporodtak a felháborodott kommentek, a Jadát védő üzenetek, és az ellentábor szavai hamar felváltották a Jada-póz hashtaggel ellátott rosszmájú posztokat.

Szinte hihetetlen, hogy ilyesmi megtörténhet, és tulajdonképpen ez is az egyre inkább eldurvuló internetes zaklatás, angolul cyberbullying egyik ága. A sztárok már kampányolnak ellene: erről korábbi cikkünkben olvashatsz bővebben.

Ezt is szeretjük