10 megrázó gyerekfotó, ami az egész világot megrendítette

Csak erős idegzetűeknek!

Az UNICEF mindent megtesz, hogy láthatóvá tegye a gyerekek gondjait.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az UNICEF világszerte küzd a gyerekek jogaiért, azért, hogy emberhez méltó életet élhessenek, iskolába járhassanak, megfelelő orvosi ellátást kaphassanak, és ne kelljen éhezniük. Hitük szerint a gyerekeket a felnőttek különleges védelmében kell részesíteni, hiszen ők is egyenjogú tagjai társadalmunknak, de kevésbé képesek érvényesíteni a jogaikat.

A háborúk és politikai csatározások zaja sokszor elnyomja a gyerekek hangját, ezért is került fel az UNICEF honlapjára egy csokor fotó Can you see me? - Látsz engem? - címmel. A képek néhol megrázók vagy egyenesen sokkolók lehetnek, és talán egyszerűbb lenne elfordítani a fejedet, de a felvételeken látható gyerekeknek ez az életük. Ha szeretnéd támogatni az UNICEF munkáját, tájékozódj a honlapjukon arról, miként segíthetsz.

Még több elgondolkodtató felvétel

A szívszaggató képekkel nemcsak az UNICEF igyekszik felhívni a figyelmet a gyerekek problémáira, a World Press Photo is rendszeresen díjazza azokat a fotósokat, akik igyekeznek láthatóvá tenni a sokak számára észrevehetetlen problémát.

Ezt is szeretjük