Milyen itthon divattervezőként és stylistként dolgozni?
Interjúnkból kiderül
Tavalyi pályázatunk egyik döntősével beszélgettünk. (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Zsurka Zsanival, a tavalyi White Caviar egyik döntősével beszélgettünk arról, hogy mi történt vele a verseny óta, miken dolgozik most, és milyen tervekkel készül a jövőre.

- A Femina által szervezett White Caviar divattervezői pályázata óta milyen tapasztalataid vannak a magyar divattervezői szakmáról? Hogyan halad saját márkád megalapítása?

- Nagyon örülök, hogy egy évvel ezelőtt jelentkeztem a Femina White Caviar divatpályázatára, a verseny óta felbátorodtam, bele merek vágni olyan lehetőségekbe, amelyekkel kapcsolatban előtte még nem mertem próbálkozni.
A divatshow óta újabbnál újabb ajtók nyíltak ki előttem. Hivatalos voltam tavaly november végén Szegedre, az Arabella Lux Szalon esküvőidivat-bemutatójára, ahol önálló divatshow keretében bemutatásra kerültek addigi munkáim. Ez év januárjában a Jovenker Kft. jóvoltából stylistvégzettséggel gyarapodtam.

És körülbelül két hónappal ezelőtt teljesülhetett egy régi álmom, elkészült a saját márkám logója és arculata.

A mai napig rendületlenül tervezek ruhákat divatbemutatókra, esküvőkre, emellett rendszeresen stylistkodom is. Két éven belül szeretnék egy saját, hétköznapi viseletből álló ZsZs kollekcióval jelentkezni. Facebook oldalamon, amelyet folyamatosan frissítek, minden megtalálható.

- Közgazdászvégzettséged segít abban, hogy jobban boldogulj?

- Mindenképpen, hiszen egy saját vállalkozás elindításában nélkülözhetetlen a pénzügyi tapasztalat. Mindig is szerettem több lábon állni, több területen bizonyítani. Számomra a közgazdaságtan munka, a divat és a stílus szenvedély.

- Stylistként is dolgozol. Milyen területen látod magad ezen belül?

- A stílustanácsadás éppúgy fontos a számomra, mint a divattervezés. A kettő véleményem szerint összefügg, hiszen mind a tervezés, mind a styling esetében elengedhetetlen, hogy ismerd a testarányok, a színek, az anyagok, a formák sajátosságait.

Stylistként az elmúlt fél évben több lehetőségem nyílt kipróbálni magam. Például hivatalos voltam a szegedi Arabella Lux Szalon nyílt napjára, többször stylistkodtam a Glamour magazinnak, és a TV2 jóvoltából június elején a Miss Universe Hungary élő adásában is öltöztethettem a szépségkirálynő jelölteket. Mindemellett rendszeres stílustanácsadást tartok.

- Ha tervezel, akkor kiknek szeretsz a legjobban tervezni? Magadból indulsz ki, vagy más adja az inspirációt?

- Számomra a divat lehetőség arra, hogy az eleganciát, a stílust, a kreativitást és a belső értékeket alkotásaimban kifejezzem.

Célom, hogy a stílus, a szépség és a művészet ötvözetéből olyan öltözékek és kiegészítők szülessenek, amelyek kissé meseszerűek, klasszikusak, mégis hordhatóak. Fontos, hogy a ZsZs kollekció viselője érezze, hogy személyre szabott, egyedi ruhadarabokat és kiegészítőket visel, hiszen az igényesség, a finom textíliák, a megfelelő színek mind az ő egyéniségét tükrözik.

ZsZs célcsoportjába azok a vásárlók tartoznak, akik igénylik a kiváló minőséget, az új ötleteket, az eleganciát, a vintage, vagy akár népies díszítettséget és természetességet.

Az inspirációmat minden esetben Istenből merítem. Értékrendemet és világnézetemet a Biblia üzenetei határozzák meg.

Ezt is szeretjük