A nőies bájt díjazták a divatbemutatón
Interjú Sitku Bernadettel, a SEAT különdíjasával
Ismerd meg az esküvői ruhának is beillő estélyi ruha tervezőjét.

A SEAT különdíjasa, Sitku Bernadett közgazdászként végzett, de álmai más irányba repítik. Erről is megkérdeztük a fiatal tervezőt!

- Mióta foglalkozol divattervezéssel, ruhakészítéssel?

- Jó ideig vágyálomként lebegett előttem a gondolat, hogy divattervező lehessen belőlem, hiszen közgazdászként végeztem, és nem volt tapasztalatom ruhatervezés vagy -készítés terén. Majd egy bő fél évvel ezelőtt gondoltam egy hatalmasat!

Egyre jobban megismerkedtem a varrógéppel és különféle textíliákkal, miközben készítettem a ruhadarabokat, melyekkel a saját korlátaimat igyekeztem átlépni. Persze mérhetetlen sok tanulnivalóm van még, de rátaláltam arra az útra, amire mindig is vágytam, és most érzem, hogy jó felé lépkedek.

Ez a gondolatmenet keltette életre a még csupán gyermekcipőben járó oldalamat, mely a Berbloom névre hallgat. Innen szeretnék elismert márkát építeni.

- A White Caviaron kívül honnan merítettél ihletet a pályaműved megalkotásakor?

- A légies könnyedség, a nőies báj és elegancia adta a megálmodott ruhaköltemény alapját. Olyan viseletet szerettem volna megalkotni, ami tündöklésre készteti a nőt, a maga legtermészetesebb, belülről jövő módján.

- Mi az, amit a legfontosabbnak tartasz az általad varrt ruhában, melyik részére vagy a legbüszkébb?

- Ha választanom kellene, egy hajszállal talán a szoknyarész áll közelebb a szívemhez, szorosan mögötte felsorakozva a két felsőrésszel. Ugyanis a szoknya minden egyes darabját, majd mikor azok elkészültek, a rétegeket is kézzel, damil segítségével illesztettem össze. Csupán az aranyan csillogó övrészhez hívtam segítségül a varrógépet. Így ezzel töltöttem az időm nagy részét, de egy percét sem bánom. Sőt, miután összeállt és kész egészként ragyogott a szoknya, a több mint 90 apró Swarovski kristály felragasztásában egészen elvarázsolódtam.

- Mit készítesz következőre, mivel fogsz foglalkozni a közeljövőben?

- Kimeríthetetlen inspirációt nyújtott ez a ruha és az alkotása közbeni megannyi gondolat az újabb és újabb esküvői ruhák megálmodásához. Így nem kizárt, hogy a közeljövőben a ready-to-wear darabok mellett menyasszonyi és estélyi ruhák is elfoglalják méltó helyüket a Berbloom felirattal ellátott vállfákon.

Ezt is szeretjük