Overall alkalmi ruhaként?
A tervező szerint halpikkelyek fényével tökéletes választás
Interjú Bagi Katalinnal, a FeminaShop különdíjasával.

A FeminaShop különdíját Bagi Katalin nyerte el a White Caviar 000 pályázatán. A fiatal divattervezőt a bemutató után kérdeztük meg, munkamódszeréről és további céljairól.

- Mióta foglalkozol divattervezéssel, ruhakészítéssel?

- Nagypapám ismertetett meg a varrógéppel 10-11 éves koromban, akkor még csak párnahuzatokat és nadrágaljakat varrogattam fel. Az évek folyamán boltban vett ruháimat alakítgattam át, de komolyabban magával a tervezéssel és kivitelezéssel csak nemrég kezdtem el foglalkozni. Ehhez főként jelenlegi munkahelyem járult hozzá, ahol kreatív emberek között, inspiráló környezetben dolgozhatok nap mint nap.

- A White Caviaron kívül honnan merítettél ihletet a pályaműved megalkotásakor?

- Egy zene különösen nagy hatást gyakorolt rám: az Odeszától a Keep Her Close. Ez a zene volt az, ami alapvetően segített megálmodni a ruhát, és sokszor varrás közben is ez szólt. Emellett az otthoni akváriumomból merítettem ötletet. Vannak Poecilia sphenops halaim - ezüst molly -, az ő pikkelyeik nappali, valamint UV fényben megcsillanó színe volt az, ami a ruha árnyalatát, áramvonalas testük pedig a formavilágát ihlette.

- Mi az, amit a legfontosabbnak tartasz az általad varrt ruhában, melyik részére vagy a legbüszkébb?

- Ugyan nem látszott messziről, de aki közelebbről is megnézte a ruhát, láthatta, hogy a ruhán körben díszítő szegélyvarrás van, aminek a kivitelezése kifejezetten időigényes volt. Nagyfokú precizitást, koncentrációt igényelt, hogy egyenletes és egységes legyen.

- Mit készítesz következőre, mivel fogsz foglalkozni a közeljövőben?

- A pályázatra három szett tervrajzát küldtem be, abból a bemutatóra csak a bőroverallt készítettem el, de mindenképp meg szeretném varrni a másik kettőt is, hogy így elkészülhessen az első minikollekcióm.

Ezt is szeretjük