Agyő ráncok!

A leghatásosabb eljárások

Ma már rengeteg módszer áll rendelkezésünkre, ha meg akarunk szabadulni a ráncoktól. De vajon melyik éri meg a legjobban?

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Bőrünk fiatalságának megőrzése érdekében az egészséges életmódon kívül további lehetőségeink is vannak. A botoxkezelés, a ráncfeltöltés és a mezoterápia olyan esztétikai beavatkozások, melyek kíméletesek, külön-külön is látványos hatásúak, de együttes alkalmazásuk csodákra képes.

Botox, a szépítő idegméreg

A botox a botulinumtoxin, azaz egy baktérium által termelt erős idegméreg elnevezésének rövidítése.

A botox a 90-es évektől került az esztétikai piacra, ahol az emberre káros dózis töredékével kezelik a pácienst annak érdekében, hogy csökkentsék meglévő ráncainak erősségét, illetve késleltessék a kialakulóban lévő bőrgyűrődéseket.

A kezelés a mimikai izmokra irányul, azzal a céllal, hogy blokkolja az ideg-izom ingerületátvitelt. Ebből adódóan az adott mimikai izom nem tud összehúzódni, és megszűnik a hunyorgás, a szemöldök- vagy homlokráncolás képessége, melynek következtében a kezelt arcrészen nem gyűrődik a bőr.

A bevitt anyag a beavatkozástól számított négy-öt napon belül kezd el hatni, és megközelítőleg két hét múlva éri el hatásmaximumát.

Amire jó és amire nem

 • Botoxszal a homlok vízszintes és függőleges gyűrődéseit és a külső szemzug ráncait, tehát a szarkalábakat lehet kezelni.
 • A módszer nem alkalmas a belső szemzug ráncainak kezelésére.
 • A száj körüli területet csak nagy körültekintéssel szabad kezelni.
 • A beavatkozás nem korhoz kötött, de célszerű fiatalon - harmincas években - elkezdeni, mert akkor még nem olyan mélyek a ráncok és könnyebben kisimulnak, illetve hamarabb megakadályozható a további ráncok kialakulása.

Kombinált kezelés

Aki szeretné bőrét fiatalon tartani és az esetleges plasztikai sebészeti beavatkozások idejét kitolni, annak érdemes a mezoterápiát, a botoxkezelést és a ráncfeltöltést együttesen alkalmazni. Az előbbi táplálja, ezáltal fiatalon tartja a bőrt, így segít a kisebb ráncok elsimításában, az utóbbi viszont blokkolja a mimikai izmok működését, ezáltal hatékony a mélyebb ráncok ellen. Mindezt egy-egy ránc esetében ki lehet egészíteni feltöltéssel, és bőrünk máris olyan lesz, mintha újjászületett volna.

Ráncfeltöltés az ajkakra is

Ez a leggyorsabb és a leglátványosabb eljárás. A zavaró ráncok alá fecskendezett töltőanyag a bőrt megemeli, ezáltal a ránc kisimul, tehát a hatás azonnali.

A töltőanyagok széles arzenálja áll rendelkezésünkre. Többségük hialuronsav-tartalmú készítmény. A beadott anyag egy idő után fokozatosan lebomlik, azaz a hatása nem végleges.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Mezoterápia, a bőrfiatalító pisztoly

A Franciaországból származó technika eredetileg nem esztétikai beavatkozás volt, hanem az általános orvoslásból nőtte ki magát. Egy körzeti orvos - Pistor - kezdte alkalmazni fájdalomcsillapításként reumatológiai-ortopédiai betegeinél úgy, hogy a különböző hatóanyagokat - elsősorban gyulladáscsökkentőket és fájdalomcsillapítókat - közvetlenül a bőr alá fecskendezte be, így kevesebb anyagot kellett beadni, mégis jobban csökkent a fájdalom és a mellékhatások is az anyag arányában.

A későbbiekben átkerült az esztétikai területre is. A terápia segít a bőr fiatalon tartásában, szebbé, kisimultabbá válik a kezelt terület, azáltal, hogy különféle vitaminokat, keringésjavítókat, kollagénrost-termelést segítő homeopátiás anyagokat, illetve a bőr kötőszöveti állományának alapanyagát, a hialuronsavat egy speciális, erre a célra kifejlesztett pisztollyal juttatnak be a bőrfelszín alá.

Mezoterápia a kényes problémákra

A mezoterápiás kezelés nem csupán az arc-nyak-dekoltázs szépítésére alkalmazható, hanem a test más területein is jótékonyan fejti ki hatását:

 • Alkalmas a pigmentfoltok halványítására, eltüntetésére.
 • Hajhullás ellen, illetve az egészségesebb haj érdekében lehet a fejbőrt kezelni.
 • Segítségével nagyon jól elhalványíthatók a striák - terhesség, nagyobb súlyingadozás következtében kialakult csíkok a bőrön -, abban az állapotban, amikor még nem fehéredtek ki.
 • Kitűnően alkalmazható cellulit kezelésére. Ilyen esetben mélyebbre kell befecskendezni a hatóanyagot.
 • Lehetőség van zsíroldásra, ami nem hasonlítható a zsírleszíváshoz, tehát nem plasztikai sebészeti beavatkozás. Jól alkalmazható azokra a lokalizált zsírpárnákra (has, derék, fenék, combok), amiktől általában hosszú évek során sem tudunk megszabadulni. Sőt olyan különleges területeken lévő probléma is kezelhető, mint a toka, szem alatti párnák, a térd belső fele.

Azáltal, hogy a zsíroldás alkalmával a kezelt területen nem következik be hirtelen térfogatváltozás, hanem fokozatosan tűnnek el a zsírszövetek, nem kell attól tartani, hogy a bőr nagyon megereszkedik.

Felszín alatti hatás

Az alkalmazott mezoterápiás pisztoly vékonyka tűn keresztül a hámréteg alá juttatja be a hatóanyagokat. Ennek köszönhetően e terápia hatásosabb, mint a csak felszíni kezelést biztosító különféle krémek.

 • Az eljárást kúraszerűen kell alkalmazni. Egy kúra három-öt kezelésből áll, melyek közt egy-két hét szünetet célszerű tartani.
 • A teljes kúra hatása egyéntől függően három-öt hónapig tart. Ez idő alatt frissebb, üdébb, fiatalosabb ragyogást ad a bőrnek, és halványítja a ráncokat.
 • A terápiával kezelhető a teljes arc - a szemhéjak és az orr kivételével -, a nyak és a dekoltázs bőrfiatalítás céljából.
 • Kellemetlen mellék- és utóhatása nincs.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük