Puha intimfazon irritáció és viszketés nélkül - A kozmetikus ajánlja ezt a módszert?
A végleges szőrtelenítéssel tényleg búcsút mondhatsz szőrszálaknak.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a reklámokban a borotvával végzett szőrtelenítés csupa móka és kacagás, sajnos arról már nem szólnak, hogy a szőr bizony vissza is nő, és olyankor a bőr kipirosodhat, viszkethet, egyszóval igencsak kellemetlen.

A gyanta is alternatíva lehet, és ez esetben jóval hosszabban tart a simaság, mint a borotvánál, de az intim részeken bizony fájdalmas, hiába négyhetente kell csak menni, bár van, akinek sűrűbben.

Hosszan tartó simaság

A végleges szőrtelenítés jó megoldás, és ősszel érdemes elkezdeni a kúrát, ugyanis ilyenkor nem érheti napfény a bőrt. Az eljárás során a szőrtüszőket ölik el villanófénnyel vagy lézerrel, melyek a szőrszálakon végigszaladva jutnak el a tüszőig. Mindez nem fájdalommentes, állítsanak bármit is a különböző reklámokban, és bőr-, illetve szőrtípustól függ, hogy hány kezelés után inthetsz végleg búcsút a szőrszálaknak. A legjobb eredmény az erős, sötét szálakon érhető el, bár már akad olyan modern gép, ami a szőke pihéket is kiirtja. A fájdalmat a kezelés során krémmel csökkentik.

Nagyon fontos, hogy hozzáértő szakember végezze a kezelést, ezért nem biztos, hogy érdemes az első kuponos ajánlatnak bedőlni. Inkább fizess egy kicsit többet, és plasztikai sebészetes vagy olyan kozmetikai szalonban végeztesd az eljárást, ahol már évek óta foglalkoznak ezzel.

A végleges szőrtelenítés nem olcsó, alkalmanként, a teljes intim területre 10 és 20 ezer forintot is kifizethetsz, a bikinivonal ennél némileg olcsóbb. Néhány klinika csomagja nem függ az alkalmak számától, hanem a teljes kezelést tartalmazza, de nem lehet előre megmondani, hogy kinek hány kezelésre van szüksége, így lehet, hogy olcsóbban kijössz.

Mit mond a kozmetikus?

Harangvölgyi Anna, a Harangvölgyi Anti Aging Központ vezetője a következőket mondta a kezelésről.

- Az intim terület végleges szőrtelenítése nem lehetetlen, de nem is egyszerű feladat, és számolni kell azzal, hogy a lágy részeken a hatékonysága kisebb, mint a rendes bőrfelületen, valamint, hogy nem éppen kellemes élmény. A szőrszálak inkább ritkulnak és lassabban nőnek, mint hogy teljesen eltűnnének, nem árulunk zsákbamacskát annak, aki erre vállalkozik. Mindenképpen szükséges állandó fenntartó kezelés. Az intim területekre az Epil Jet gyógynövényes szőrtelenítést szoktuk ajánlani, ami szintén megritkítja a szőrt.

Ezt is szeretjük