2 hónapig ugyanazt a ruhát viselte a fiatal nő - Elmondta, milyen fontos dologra jött rá

Nyolc héten keresztül egy piros nadrágot hordott egy piros blézerrel a fiatal nő. Elmondta, miért csinálta, és mire jött rá.

marina testino piros ruha
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az emberek nagy részének természetes, hogy mindennap másik ruhát vesznek fel, és, ha a nadrágot esetleg nem is mossák vagy cserélik naponta, a felsőt biztosan leváltják. És gyakran ezt nem csupán higiéniai okok miatt teszik, hanem azért is, mert úgy gondolják, környezetük csodálkozva és méregetve nézné őket azért, mert megint ugyanazt a szettet viselik.

Marina Testino is így volt ezzel egészen addig, amíg bele nem gondolt abba, mennyivel többet vásárol pontosan emiatt. A sok ruha pedig sem a pénztárcájának, sem a bolygónak nem tesz jót, ezért belevágott egy érdekes kísérletbe. 

Két hónapig ugyanabban a szettben

A fiatal nő két hónapon keresztül ugyanazt a piros blézert, nadrágot és fehér cipőt viselte pár fehér felsővel - ezeket ugyanis néha muszáj volt cserélnie, mivel nem mindig tudott esténként mosni. Azért ezt az árnyalatot választotta, mert úgy vélte, elég harsány, mégis nőies, így több ember figyelmét vonzza majd a projektjére. Ezenkívül az is lényeges szempont volt, hogy minden alkalomhoz passzoljon az outfitje, ne legyen túl laza, de túl elegáns sem. A nyolc hét alatt pedig figyelte az emberek reakcióit, illetve saját szokásait, és fontos dolgokra jött rá, amiket az egész világgal meg szeretett volna osztani.

Marina addig minden reggel nehezen választotta ki a szettjeit, sokat gondolkodott, bizonytalankodott a darabokat illetően, mindig kétségbe vonta, hogy valóban tökéletes lesz-e az összeállítás aznapra, és biztosan jól fog-e benne kinézni. A kísérlet során viszont rengeteg időt spórolt, hiszen egyértelmű volt számára, hogy mit visel majd. Sokkal felszabadultabban indultak a napjai, és úgy érezte, nagy terhet vett le ezzel a válláról.

A cikk az ajánló után folytatódik

Fontos üzenete van a kísérletnek

Ezt a szettet viselte a munkában, a szabadidős programokon, sőt, még néhány partira is elment benne - ebben az esetben viszont a fehér pólót otthon hagyta, és egy egyszerű, fekete melltartóra cserélte. Úgy vélte, kritizálni fogják a külseje miatt, és biztos volt benne, hogy néhányan megkérdezik majd, miért nem vált ruhát. Családtagjainak és barátainak mesélt a kísérletről, de másoknak nem, mégsem érte semmilyen negatív megjegyzés, sőt, szinte senkinek fel sem tűnt, hogy mindig ugyanabban a szettben van. 

Rájött, hogy bármennyire furcsán hangzik is, az embereket egyáltalán nem érdekli, mit visel a másik, ezért felesleges aggódni ezen. És az is tudatosult benne, hogy nem a ruháktól lesz vonzó az ember, hanem az önbizalomtól - ez pedig belülről kell, hogy fakadjon. Mindenkinek azt szeretné üzenni, hogy igyekezzen kevesebbet vásárolni, inkább csak néhány jó minőségű darab közül válogasson. Egyrészt azért, mert valójában senkinek sincs szüksége megszámlálhatatlan mennyiségű szettre, másrészt pedig azért, mert borzasztó nagy pazarlás a mértéktelen ruhavásárlás, és igen káros a Földre, a környezetre is.

Fekete farmer tíz napig: így lesz változatos és nőies

Az örök darab sötét változata lehet nagyon elegáns, nőies, de kényelmes és laza is, attól függően, hogy mivel veszed fel. Mutatunk tíz olyan variációt a viselésére, melyeket úgy vethetsz be egymás után, hogy biztosan senkinek nem fog feltűnni, hogy ugyanaz a nadrág van rajtad.

Ezt is szeretjük