Több mint 20 kiló felesleg van rajtad? Így tüntesd el öltözködéssel

Néhány egyszerű trükk segítségével palástolhatod a súlyfelesleget, amíg le nem adod a pluszkilókat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Míg a világ egyik fele azzal van elfoglalva, hogy az S az új M, addig a másik fele nagyobb problémákkal néz szembe, szó szerint.

Mi van, ha nem csupán az alakon kell javítani, hanem úgy kell összeválogatni a ruhatárat, hogy palástolja a pluszkilókat, melyekből nem kevés van. A túlsúly nem csupán esztétikai probléma, de amíg leküzdöd, fogadd meg a stylist tanácsait!

Extra nagy méretek

Ha a 42-44 körüli méret kicsi neked, akkor az extra nagy méret kategóriába tartozol. Ha speciális részlegen vagy netán boltban vásárolsz, sokkal könnyebben és nagyobb választékban találsz magadnak ruhát, mint a normál üzletekben.
Attól, hogy extra méretű vagy, még hasonlíthatsz valamelyik gyümölcsre, és azokat a szabályokat kell követned, amelyek a testalkatodra vonatkoznak.

Az adott alkatra vonatkozó alapszabályokon túlmenően az extra méretű nőknek az egyszínű vagy apró mintás ruhák jobban állnak, mert a nagy ívű minta ilyen anyagmennyiség mellett már túlságosan erőteljes hatást tesz. Az egyszínű viselet hosszítja is az alakot. De azért nem kell félned a színektől. Ha a ruha illik rád, és jó a tulajdonságaidat erősíti, bátran viselhetsz élénkebb színeket is. Az élénk színű kiegészítők és az egyedi ékszerek is nagyszerűen feldobják az egyébként egyhangúnak tűnő öltözéket.

Mivel a pluszmagasság is karcsúsít, jó ötlet a magas sarkú cipő, különösen, ha kiöltözöl valahová. Ha meg akarod mutatni a lábaidat, arra viszont vigyázz, hogy a harisnyád ne legyen élénk színű vagy mintás, mert ezektől erőteljesebbnek tűnik a lábad. Maradj csak a sötét színeknél vagy a testszínnél.

Az alakod függvényében a csípőnadrág is lehet nyerő, mert nem szorít el derékban, feltéve, hogy ez a legszélesebb részed. A széles öveket viszont kerülnöd kell, hiszen ezek a deréktájra terelik a tekintetet. Ha hordasz övet, az legyen hasonló színű, mint a felsőd vagy a nadrágod, illetve a szoknyád. Ez hangsúlytalanabbá teszi a derékvonaladat.

Apró trükkök

Ha még nem tetted, próbáld ki az alakformáló alsóneműket. Az alakformáló alsóneműk arra szolgálnak, hogy ott feszesítsenek, ahol csak szükséged van rá! Mindegy, hogy 32-es vagy 50-es a méreted, meglátod, hamar összebarátkoztok!
Ha extra méretű vagy, és folyamatosan bő ruhákban jársz, mert azt hiszed, ezek elfedik, amit takargatni akarsz, állj!

Egy bő ruhában, mivel rengeteg anyagból készül, csak még nagyobbnak fogsz tűnni. Ráadásul olyan benyomást keltesz, mint ha egyáltalán nem lenne semmiféle alakod, másfelől viszont nem emeli ki azokat az előnyös testrészeket, amelyeket bátran mutogathatsz.

Az extra méretből még nem következik, hogy feltétlenül bő, otthonkaszerű ruhákban kell járnod. Tégy meg bizonyos erőfeszítéseket, hogy találj magadnak a testalkatod számára előnyös ruhákat. Minden nőnek vannak szép testrészei, és ezeket kiemelni kell, nem pedig eldugni valami sátor alá. Arra azonban vigyázz, hogy a ruháid ne
legyenek nagyon szűkek. Kerüld az olyan anyagokat, amelyek rád tapadnak, mint például a gumírozott vagy sztreccsanyagok.

Ezt is szeretjük