Így tűnhet 10 centivel hosszabbnak a lábad

Alaknyújtó divat 2011 őszén

Gyakran tapasztalod, hogy eltűnik a lábad a szerelésedben? Ilyen ruhákra fókuszálj, hogy ez ne forduljon elő!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nők többsége elégedetlen a lábai hosszával, és irigykedve csodálja a hosszú combú modellek alkatát. Pedig csak keveseknek adatott meg a majdnem ajtófélfát súroló magasság, ugyanis a hölgyemények között átlagosabbnak tekinthető a kisebb termet. 

Ám nemcsak az alacsonyak öltözködését keserítheti meg a rövid virgácsok problémája, hiszen a széles csípő, a vastag comb, valamint a zömök vádli optikailag ugyanúgy lefaraghat pár centit a futóművekből. Így javarészt az eltolódott arányok játszanak szerepet abban, hogy kinek mennyire látszik kurtábbnak az alsó fertálya a felsőtestéhez képest.

Ez viszont azt jelenti, hogy csak úgy érdemes a lábhosszabbító trükkökhöz folyamodni, ha teljes egészében szemléled az alakodat. Bizonyos esetekben elég csak a ruhafazonokkal játszani, ám olykor a legapróbb részletekre is muszáj odafigyelni, mert torzíthatja az összképet egy rossz helyre komponált minta vagy díszítőelem. A színekkel sem árt óvatosan bánni, mivel a világos és élénk színek kihangsúlyoznak, illetve nagyítanak, míg a sötét tónusok leplező és alaknyújtó hatásúak.

Fordítsd a javadra az őszi divatot!

Elsősorban azokat a fazonokat kell előnyben részesítened a kínálatból, melyek alkalmasak az alaknyújtásra: ilyenek a letisztult, egyenes szabásvonalak, az A-vonalú, a mell alatt elvágott és az átlapolt megoldások. Mindez azonban félig sem elegendő a lábhosszabbító öltözék tökéletes megvalósításához, mert lehet, hogy a miniszoknya kedvezően megnyújtja a kurta virgácsokat, de kevésbé előnyös a vastag combok számára.

Az is fontos, hogy mit mivel variálsz, ugyanis hiába vesződsz a ruhadarabok helyes összeválogatásával, miközben a bokacsizmád vagy a harisnyád keresztbe tesz az igyekezetednek. Szintén nem mindegy, hogy az adott trendeket milyen formában próbálod beültetni a stílusodba. Bár ez nem azt jelenti, hogy alá kell rendelned az egyéniségedet a lábhosszabbító öltözködési trükköknek, de a kompromisszumkötések alól nem bújhatsz ki.

Az őszi trendpalettán az egyszerű eleganciát megvalósító minimál irányzat lehet a legkedvezőbb számodra, de a kaotikus mintázatokat használó, színes retro trendeknek hasonlóképpen megvannak a szolidabb változatai, melyekből profitálhatsz az alaknyújtás terén.

Így tűnhet 10 centivel hosszabbnak a lábad

Ha hosszabb lábakat szeretnél, képgalériánkból megtudhatod, milyen ruhadarabokat érdemes kiválogatnod az őszi divatból, valamint abban is segítünk, hogyan viseld őket!

Ezt is szeretjük