A csípőd szélesebb, mit a vállad? A körte alkatúak tökéletes ruhatára
Ha az alakod alul erősebb, mint felül, akkor néhány ügyes öltözködési trükkel kiegyenlítheted.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vizsgáld meg jól a tested, aztán hasonlítsd magad egy gyümölcshöz. Talán már hallottál is ezekről a szakszavakról, csak még soha nem gondoltál arra, hogy azonosítsd magad egy gyümölccsel, amit egyébként naponta ott látsz a konyhaasztalon.

Nagyon sok nő testalkata hasonlóságot mutat az almával vagy a körtével. Állj a tükör elé, és figyeld meg alaposan, melyikre hasonlít jobban a testalkatod. Ha körte vagy, a testsúlyod jelentős része a csípőd és a feneked tájékára esik.

A leggyakoribb gyümölcs: a körte

A nők leggyakoribb testalkata a körte. Ez azt jelenti, hogy a legszélesebb részed a derékvonalad alá esik, a csípőd környékére.

Ne feledd, lehetsz alacsony vagy magas, telt vagy karcsú, attól még körte a körte. Ha körte vagy, a célod az, hogy meghosszítsd az alakod, amitől a tested alsó része kevésbé tűnik erősnek. E cél eléréséhez első körben úgy kell egyensúlyba hoznod a vállad és a csípőd táját, hogy közben szépen megmutatod gömbölyded vonalaidat. Kulcsfontosságú, hogy a felsőtested kapjon több hangsúlyt.

Alulra mindig végy fel valami sötétet, ami vékonyít. Például sötét színű farmert vagy hosszúnadrágot, sötét színű szűk vagy A-vonalú szoknyát. Ez persze nem jelenti azt, hogy alul csak feketét hordhatsz, de mindig figyelj arra, hogy ott valami szolidabb szín jelenjen meg, és lehetőleg legyen sötétebb, mint az, amit felül viselsz.

Körte testalkattal az a legelőnyösebb, ha a felsőkre irányítod a figyelmet. Az élénk színek, minták, a különböző nyakbavalók mind-mind ezt a célt szolgálják. Elvonják a figyelmet a csípőd tájékáról. Egy dologra ügyelj csak: a felső ne a csípővonalnál végződjön, mert az így szükségtelen hangsúlyt kap. Keresd a tiszta vonalú szabásokat nadrágban, szoknyában. Bármit veszel alulra, annak jól szabottnak kell lennie. Ilyenek az elöl sima szabású, hajtás nélküli nadrágok.

Milyen ruhát viselj?

A szoknyák közül a harang és az A-vonalú szoknya a legjobb választás. Ezek jó alapot biztosítanak arra, hogy gyönyörű felsőid kerüljenek előtérbe. Kerüld a pliszírozott vagy rakott szoknyát, az oldalzsebeket - ezek mind ezt a területet szélesítik.

Ha övet veszel fel, legyen vékony, és ugyanolyan vagy hasonló színű, mint a nadrágod. Egy széles öv ugyanis éppen arra a részedre tereli a figyelmet, amit hangsúlytalanabbá szeretnél tenni. Ha a ruhához övet viselsz, az öv inkább feljebb, a derékvonalon fusson, és ne a csípődön. Még jobb, ha olyan felsőt veszel fel, ami derékban húzott. Ezzel egyrészt eltakarhatod a hasikádat, ha éppen arra van szükség, ráadásul az ilyen felső nem a csípődnél, hanem máshol szélesít.
Hordj trapézszárú nadrágot.

Próbáld ki a tunikát! Hordhatsz rövidebb vagy ruhahosszúságú tunikát is, csak az a lényeg, hogy megfelelő szabású legyen. Nem jó, ha odatapad a hasadra vagy a csípődre. Olyan legyen, ami meghosszítja és kisimítja a tested vonalát, ugyanakkor elfedi mindazt, ami a ruha alatt van. A tunikának az az előnye, hogy a karjaidat és az egész felsőtestedet hangsúlyozza, amitől magasabbnak és vékonyabbnak tűnsz.

Hordj kiskabátot! A kiskabát és a dzseki nagyszerű választás minden körte alakú nő számára, mert mindig van rajta valami érdekes a nyakvonal körül, és a váll környéke is formásabb lesz tőle, ahová egyébként a figyelmet terelni szeretnéd. Ha dzsekit hordasz, olyat válassz, ami a csípőd alá, és nem éppen addig ér. A hosszabb kiskabátok, mint például a blézer, hosszú, egyenes vonalvezetésükkel eltakarják a csípő környékét.

Kísérletezz a különböző nyakkivágásokkal! A mélyebb dekoltázs hosszítja a felsőtestet, és a figyelmet felülre tereli. Próbálj meg olyan nyakláncot hordani, ami hosszában kitölti a nyakkivágást, ezáltal felsőtested még hosszabbnak tűnik.

Mutasd meg a vállaidat! A női váll vonzó testrész. Ha körte alakú vagy, akkor különösen jó, ha szabadon hagyod az egyik vagy mindkét válladat, mert ez azonnal odavonzza a figyelmet, és pontosan oda tereli a tekintetet, ahová te akarod.

Ezt is szeretjük